Disclaimer: This blog post contains affiliate links. I may earn a small commission to fund my coffee drinking habit if you use these links to make a purchase. You will not be charged extra. So it's a win for everyone! Please note that I won't link any products I don't believe in or don't resonate with my blog site. Thank you!

Nu ik mama ben geworden lijkt het me zo leuk om mijn yoga practice samen te gaan doen met m’n kleintje. Maar hoe maak je yoga nu interessant en plezierig voor je kindje? Hoe kun je je kindje de voordelen van mindfulness en yoga meegeven, zonder dat het saai wordt? Ik ben het internet afgestruind op zoek naar de tofste boeken, yoga matjes en andere producten die hierbij kunnen helpen en deze deel ik dan uiteraard ook weer graag met jou!

Waarom is yoga voor kinderen belangrijk?

Maar waarom is het zo belangrijk om aan mindfulness en yoga voor kinderen te doen? Wat heeft je kindje er precies aan?

Samen aan yoga en mindfulness doen met je kindje draagt om te beginnen natuurlijk bij aan de connectie die je met elkaar hebt. Je hebt even quality time waarin je gewoon even heerlijk samen bezig kunt zijn. Het is een gezonde en speelse manier om met elkaar te connecten!

Yoga helpt je kindje bij het creeren van gezonde gewoontes. Je werkt aan kracht, coordinatie en flexibiliteit en op mentaal vlak leer je je kindje zich bewust te zijn van zijn/haar lichaam en om vertrouwen in zichzelf te hebben.

Yoga en mindfulness kunnen je kindje helpen om beter om te leren gaan met angsten, stress en om meer innerlijke rust te voelen en het helpt om een kind beter te laten ontspannen. Het verbetert de algehele stemming van je kindje en het helpt je kindje bij het maken van beslissingen.

Kortom: het verbetert het welzijn van in de breedste zin van het woord. Yoga en meditatie zouden wat mij betreft bij de standaard opvoeding van elk kind moeten horen en er zou op elke school in les gegeven moeten worden. Vooral in de wereld overvol met prikkels, waar we vandaag de dag in leven en waar veel kinderen ook echt last van hebben (net als ons volwassenen overigens). Yoga en mindfulness geven dan weer wat rust en ruimte, waar dat anders moeilijk te vinden is.

Alleen maar voordelen dus! Maar hoe kun je yoga en mindfulness nou leuk maken voor je kindje, zonder dat het saai voor hem/haar wordt? We weten allemaal dat kinderen snel afgeleid en verveeld kunnen zijn en snel hun focus kunnen verliezen.

Gelukkig zijn er super leuke producten die je kunt gebruiken om je kindje spelenderwijs kennis te laten maken met yoga en mindfulness. Ik heb de leukste voor je uitgezocht:

Boek: Welterusten Yoga

Laat je kindje kennismaken met de eerste yoga poses door middel van het verhaal in de boek. Dit boek vertelt het verhaal van de wereld die gaat slapen met yogahoudingen voor kinderen. Het is een reeks die je elke dag voor het slapengaan samen kunt doen en zo de dag mindful af te sluiten.

Boek: Yoga voor kinderen

Een prachtig prentenboek vol met yogahoudingen om samen te doen met je hele gezin.

Boek: Itsy Bitsy Yoga voor baby’s en voor peuters (alleen in het Engels)

Spel: Yoga Kiddy

Leer je kindje al spelende yoga met dit spel. Bewegen doe je samen of alleen aan de hand van de dobbelstenen en de getrokken kaarten. Dit spel is een zoektocht naar perkament vol met leuke uitdagingen en yogaposes. Zodra alle stukken perkament gevonden zijn, is het spel afgelopen.

Yogamatten voor kinderen:

Gaiam Yoga Mat Roze of Blauw:

Kindergie Yoga Mat

“Voet op de kat, hand op de koe!” Met dit design leert je kindje makkelijk de verschillende yoga poses te onthouden.

Yoga voor kinderen op muziek: Het dansende dierenbos

Bewegen of juist even uitrusten samen met de dansende dieren in het bos. Elke yogahouding is een stukje van het bos. Bijvoorbeeld een boom, een leeuw of een slak en de snelheid van de muziek past ook bij de houding (langzaam bij de slak en sneller bij de aap).

Ken jij nog andere leuke yoga producten voor kinderen? Laat het hier weten in de comments!

Veel yoga-plezier samen met je kleintje!

Liefs

Angelica