Disclaimer: This blog post contains affiliate links. I may earn a small commission to fund my coffee drinking habit if you use these links to make a purchase. You will not be charged extra. So it's a win for everyone! Please note that I won't link any products I don't believe in or don't resonate with my blog site. Thank you!

Het boek The Secret heeft toch een speciaal plekje in mijn hart

In de afgelopen jaren heb ik heel wat boeken verslonden omtrent spiritualiteit, de wet van aantrekkingskracht, yoga en religie. En een aantal van deze boeken hebben echt een verandering teweeg gebracht in mijn denken en de manier waarop ik vandaag de dag in het leven sta.

Om jou ook weer vooruit te helpen, wil ik deze boeken graag met jou delen en laten weten wat ik ervan vond. Vandaag begin ik dan ook gelijk met het eerste boek waar het voor mij allemaal mee begonnen is. Dus bij deze mijn: Rhonda Byrne – The Secret boek review.

Je kunt het boek hier kopen:

‘The Secret’ in het kort

In het boek The Secret wordt eigenlijk in Jip en Janneke-taal uitgelegd hoe de wet van aantrekkingskracht (gedeeltelijk) werkt. Volgens The Secret trek je aan wat je denkt. Dus like trekt like aan en dislike trekt ook  weer dislike aan. In dit boek wordt best veel aandacht besteedt aan wat je vooral op materieel gebied voor jezelf kunt manifesteren. Je kunt een miljoen manifesteren, een nieuwe auto, het perfecte huis, de ideale partner. Als je je gedachten er maar op focust… en er ook daadwerkelijk in gelooft dat deze manifestatie voor jou bestemd is.

Hoewel dit boek erg commercieel is, is het voor mij wel een echte eye-opener geweest. Ik had nog nooit eerder gehoord van een concept als de Law of Attraction, had er zelfs nog nooit bij stil gestaan dat mijn eigen gedachten, misschien wel (wederom gedeeltelijk) de reden kunnen zijn, waarom ik bepaalde dingen en situaties heb aangetrokken in mijn leven. Het was voor het eerst dat ik nadacht over de optie dat het leven wel eens niet zo willekeurig zou kunnen zijn als ik altijd heb gedacht. Voor mij is dit boek daarom de eerste ommekeer geweest in mijn mindset. En vanaf dit boek ben ik verder gaan zoeken naar wat deze wet van aantrekkingskracht nou precies inhoudt. Daarom vind ik wel dat een The Secret boek review een plekje heeft verdiend op mijn blog over de wet van aantrekking.

The Secret Boek Review: Wat ik minder vond aan het boek The Secret

Met de jaren ben ik er wel achter gekomen dat het boek The Secret best wel zwart/wit is en dat het wel echt wat gecompliceerder is dan in dit boek wordt omschreven. Een veel gehoord commentaar van mensen is dan ook dat The Secret zegt dat als je ziek bent, je dat zelf hebt aangetrokken. Ik geloof wel dat we ziekte inderdaad ook manifesteren. Maar dat zit wat mij betreft wel een stuk gecompliceerder in elkaar dan dat dit alleen je eigen schuld zou zijn en dat dit ook door het verzetten van je gedachten zo even 1, 2, 3 te genezen valt. De wet van aantrekking vergt studie en het gaat met vallen en opstaan.

Het is voor mij een nieuwe mindset, een nieuwe levensstijl, waar je aan moet wennen. Dus als je al ziek bent en je leert pas net over de wet van aantrekking, is jezelf beter wensen niet voldoende. De wet van aantrekking draait namelijk voor een groot deel om het beperkende gedachtepatroon in jezelf. En dat heb je opgebouwd sinds je kindertijd. Die beperkende gedachten zitten nu eenmaal in je hoofd en het heeft tijd en training nodig om ze eruit te krijgen.

De Wet van Aantrekkingskracht is voor mij zeker een bestaande wet, die ook werkt als je weet hoe deze precies in elkaar steekt. Maar zelfs met het weten, is leven naar de filosofie van de Wet van Aantrekkingskracht iets waar je echt op moet oefenen. En zelfs na jaren, is en zal het elke dag opnieuw een uitdaging blijven om hiernaar te leven. Je moet jezelf elke dag bewust zijn. En de realiteit leert dat dat nu eenmaal niet altijd zo werkt in de sleur van alledag 🙂 Voor mij is dat juist ook het mooie eraan; dat er ook uitdaging in zit om je leven steeds weer naar een hoger level en een hoger bewustzijn te tillen.

Later heb ik geleerd dat er ook wat aspecten ontbreken. Eén van de belangrijkste aspecten is: delen. Delen met anderen is misschien nog wel belangrijker in het aantrekken van je grootste verlangens dan het jezelf alleen focussen op hetgeen wat jij alleen voor jezelf wilt. We zijn hier met z’n allen en dit betekent ook dat wanneer jij iets hebt om te delen, je dit ook hoort te doen. Alles is energie en alles staat met elkaar in verbinding. We zijn hier niet om te ontvangen voor het ego alleen.

In het boek mis ik ook het stuk aan zelfreflectie. Dit is een ander belangrijk punt wil je de wet van aantrekkingskracht laten slagen. Het constante met jezelf bezig zijn en aan jezelf werken. Bij jezelf nagaan wat je daadwerkelijke intenties zijn. Wens je iets alleen om er zelf beter van te worden? Of is je intentie zuiver naar de wereld om je heen? De ‘echte’ wet van aantrekkingskracht heeft alles te maken met het opzoeken van je diepste zelf, het vinden van je doel en wat daarbij hoort trek je aan. Het is een levenslang proces om mee aan de slag te gaan. Wel super tof en interessant ook!

In The Secret mis ik ook het feit dat een leven zonder ‘negatieve’ uitdagingen helemaal niet echt een leven is. Groei is één van de mooiste dingen om mee te mogen maken binnenin jezelf. Het is de essentie van ons bestaan, de reden waarom we hier zijn; het constante opnieuw boven jezelf uitstijgen. En zonder moeilijke, uitdagende, confronterende, pijnlijke situaties groeien we niet. Tegenover elke manifestatie (beloning) staat net zo goed een uitdaging die je eerst met jezelf aan hoort te gaan. Je kunt die uitdaging als negatief beschouwen, maar groei betekent ook inzien dat uitdagingen op je pad zijn gekomen om van te leren. Speciaal voor jou. Zodat jij weer een stapje verder komt in je proces.

Negatieve emoties en moeilijke situaties horen er echt bij. Die heb je nodig. Je moet alleen leren om ze als positief te zien en er dus een ander stempel op te plakken. En je moeten leren om van je leven te houden, ongeacht de situatie waar je op ieder moment inzit. Alleen als je dan positief kunt blijven en je hoofd hoog kunt houden, kom je dichterbij het manifesteren van je verlangens en bij het ervaren van ultiem geluk. De wet van aantrekkingskracht werkt echt alleen als je nu al gelukkig kunt zijn met het leven zoals het vandaag de dag is! Dat klinkt heel paradoxaal, maar het is waar. 🙂

The Secret boek review

Het boek The Secret: zeker  een aanrader voor jou als beginner, maar neem het nog wel met een korreltje zout…

Conclusie: Rhonda Byrne – The Secret boek review

Dus al met al is mijn eindconclusie dat ik dit boek zéker aanraad aan de beginner die wil leren over de wet van aantrekkingskracht. Maar hou daarbij wel in gedachten dat het om een hele commerciele kijk op deze wet gaat en er nog een hele wereld achter zit, die je net zo goed moet leren begrijpen. Het opvolgen van alleen The Secret werkt voor eventjes, tot je in de eerste teleurstelling valt. Er ontbreken gewoon nog te veel handvatten en er ontbreekt nog te veel kennis, om het op de lange termijn te kunnen laten werken.

Dus lees het, doe er je voordeel mee, maar zie het vooral als een simpel uitgelegde eerste kennismaking voordat je je kennis verder uitdiept. En raak dan ook zeker niet ontmoedigd als het op basis van alleen The Secret dus niet lukt! Zoek verder! Dat is mijn advies. 🙂

Alvast veel leesplezier gewenst!

Liefs,

Angelica