Disclaimer: This blog post contains affiliate links. I may earn a small commission to fund my coffee drinking habit if you use these links to make a purchase. You will not be charged extra. So it's a win for everyone! Please note that I won't link any products I don't believe in or don't resonate with my blog site. Thank you!

Een opeenstapeling van toevalligheden op je weg?

Heb jij ook vaak van die momenten waarop er iets gebeurt, wat eigenlijk te toevallig is om gewoon toevallig te zijn? En heb jij dan ook dat dit vaak niet één keer gebeurt, maar dat het een opeenstapeling van ‘toevalligheden’ is? Dit overkomt mij namelijk echt zo vaak. Soms heb ik het gevoel dat ik in een lange puzzel leef, waarvan ik steeds weer een stukje meer van de oplossing krijg, terwijl het wel allemaal met elkaar te maken heeft. Namelijk met mijn leven, met mijn weg. Je bent niet de enige die dit zo sterk voelt en je bent ook niet gek aan het worden. Er is zelfs een woord voor en dat is ‘synchroniciteit’. Ik zie synchroniciteit altijd maar een beetje als een soort knipoog van het Universum of van je Inner Source om je te laten weten dat je op het juiste pad zit of om je te begeleiden in de goede richting.

Synchronicity is an ever present reality for those who have eyes to see.
~ Carl Jung ~

Mijn leven lijkt echt op een aaneenschakelijk van synchroniciteiten te zijn. Een vriendin zegt vaak dat mijn leven net een onopgelost mysterie lijkt te zijn, wat ik langzaam aan het oplossen ben. En zo voelt het voor mij ook echt. Ik ben ook altijd zo benieuwd wat voor signalen mijn pad nu weer zullen kruisen. ? Even een kleine greep uit de ‘toevalligheden’ die ik heb meegemaakt:

 • Mijn allereerste vriendje en mijn man delen dezelfde verjaardag.
 • Ik ben er op de verjaardag van mijn opa (die niet meer onder ons is helaas) achtergekomen dat ik zwanger was. De datum waarop ik uitgerekend was: de verjaardag van mijn vader!
 • Ik ben op vrijdag de 13e geboren en mijn langverwachte kinderwens is uitgekomen in het jaar dat ik ook op vrijdag de 13e jarig was.
 • Een aantal jaren geleden zat ik in een hele nare, foute relatie waar ik voor mijn gevoel niet uit wist te komen. We stonden op het punt om aan kinderen te beginnen en ik moest destijds eerst een bloedtest afnemen. De arts heeft in beide armen bloed proberen te prikken, maar er kwam geen druppel uit. Op de terugweg in de auto was de ondergaande zon op dat moment zo mooi en magisch, zo heb ik het zelfden gezien. Een aantal dagen later heb ik de relatie verbroken en dat is de beste keuze geweest die ik ooit gemaakt heb.
 • Geldbedragen die op het juiste moment binnenkomen, die overduidelijk een belangrijke bestemming hebben.
 • Mijn man en ik hebben een tijdje in het buitenland gewoond. Daar hebben we een heel leuk stel ontmoet, waar we goed bevriend mee zijn geraakt. In de dagen voor ons vertrek, wilden we ontzettend graag met elkaar afspreken om afscheid te nemen, maar we waren allemaal zo druk, dat we geen tijd in onze agenda’s konden vinden om elkaar nog te zien. Een uur nadat we in een app-gesprek hadden besloten dat het helaas niet ging lukken, zijn we ze tegen het lijf gelopen, middenin een grote stad, terwijl we al op weg naar huis waren kwamen zij net de binnenstad in gewandeld. Zij, die niet in het centrum van de stad wonen en daar ook nauwelijks kwamen, waren daar nu bij ‘toeval’ opeens wel.
 • Voordat we naar het buitenland zijn verhuisd kwamen er steeds beelden in me op van die plek. Ik was er eerder geweest. Maar de beelden kwamen zo ontzettend vaak in me op, al lang voor ik wist dat we naar het buitenland zouden gaan verhuizen.
 • Wanneer er iets speciaals speelt in mijn leven, zie ik vaak dezelfde getallen. In de weken voor de geboorte van mijn dochtertje zag ik het getal 17 overal. Ik weet nog steeds niet wat daar de exacte betekenis van was, al denk ik achteraf dat het gewoon een teken was dat het goed zou komen.

Dit zijn vooral wat recentere voorbeelden die nu zo even snel in me op kwamen en nog vers in het geheugen zitten, maar de lijst is echt eindeloos.

This is called synchronicity – a state in which you almost feel as if you are in a collaborative agreement with fate.
~ Wayne Dyer ~

Carl Jung heeft de definitie synchroniciteit bedacht

Psychiater en psycholoog Carl Jung kende dit fenomeen ook en heeft het synchroniciteit genoemd in 1930. Hij heeft het begrip ingevoerd toen hij na het bestuderen van onbewuste psychologische processen vaststelde dat het causaliteitsbeginsel ontoereikend was om bepaalde merkwaardige verschijnselen te verklaren. Hij vond vaak merkwaardige parallellen in de dromen, ziektebeelden en ervaringen van zijn patiënten. Jung geloofde dat synchroniciteiten diepe psychologische processen spiegelen, boodschappen doorgeven en onze levens betekenis en richting geven.

Synchroniciteit betekent gelijktijdigheid, dus wanneer twee of meer gebeurtenissen zich ongeveer tegelijkertijd voordoen op een manier dat het voor de persoon die het ervaart een zinvol verband is, zonder dat het als causaal wordt ervaren. Je ervaart het als meer dan slechts toeval, omdat de twee gebeurtenissen voor jouw gevoel niets met elkaar te maken hebben. Het zijn kleine wonderen die wijzen naar het bestaan van grotere. Het zijn ‘stepping stones’ die lot . Soms openen ze nieuwe deuren en soms zijn ze er juist als les, bijvoorbeeld om aan te geven dat iets juist niet werkt (bijv. ).


The intelliect has little to do on the road to discovery. There comes a leap in consciousness, call it intuition or what you will, the solution comes to you and you don’t know how or why. – Albert Einstein

Hoe herken je synchroniciteit?

We worden vaak geleid door ons overtuigingen, geloof, familie, cultuur en andere externe factoren. We volgen de hieruit voortkomende verwachtingen en verplichtingen vaak liever op dan dat we onszelf openstellen voor tekens die we krijgen van ons hogere zelf. Laat staan dat we ze opvolgen. Misschien ontvang je teken na teken, maar ben je zo afgeleid, dat je ze niet ziet en ze je dus onmogelijk verder kunnen helpen naar een meer betekenisvol leven. Maar wanneer je ze dan wél toelaat, begeef je jezelf ook echt op een magisch pad en kom je ze overal tegen. Dus hoe zorg je ervoor dat je ze wel herkent?

Synchroniciteit informeert je door intuïtie en emotie. Je ziet bijvoorbeeld een persoon die je aan iemand anders doet denken. Je komt een dier tegen tijdens je wandeling dat bijzonder voor je is. Je hoort een bepaalde quote steeds terugkomen. Dezelfde getallen keren steeds terug. Je hoort hetzelfde liedje steeds. Je ziet dezelfde kleur of afbeelding steeds weer. Je denkt ergens aan, wat vervolgens ook daadwerkelijk gebeurt. Op het juiste moment op de juiste plek zijn. Dingen uit je dromen in het echte leven tegenkomen. Mensen horen praten over een onderwerp wat op dat moment heel erg belangrijk voor je is. De juiste persoon op het juiste moment ontmoeten. Steeds dezelfde tijd op de klok zien. Overeenkomende geboortedata van vrienden, partners en familie, etc.

Maak je dit soort toevalligheden mee? Luister dan, schenk er aandacht aan en volg de tekens die kunnen leiden naar meer. Want een pad dat is verbonden aan synchroniciteit heeft het hogere potentieel om onszelf, lichaam, geest en hart vooruit te helpen.

Een open en relaxte geest is belangrijk om synchroniciteit te kunnen ervaren. Het is makkelijk om tekens te forceren die eigenlijk niet relevant zijn. Dus let goed op welke tekens wél relevant zijn om op te volgen.

Vergeet ook niet dat in onze uitdagingen ook synchroniciteit te vinden is. Ook uitdagingen zijn op je pad gekomen met een reden en zijn onderdeel van deze synchroniciteit. Dus let op de tekens die je hierover krijgt, zodat je de situatie kunt accepteren voor wat het is en je de tekens vervolgens positief kunt inzetten, zodat ze je door deze uitdaging heen kunnen begeleiden.

Stel jezelf open met deze tips:

Een aantal tips om jezelf open te stellen om tekens te kunnen ontvangen:

 1. Mediteer
 2. Een heldere geest helpt, zorg dat je niet afgeleid bent door gedachten, zorgen en twijfels
 3. Stel een vraag over je leven en let vervolgens op waar je aandacht naartoe getrokken wordt
 4. Volg de signalen op die je krijgt, ze zullen leiden naar het volgende
 5. Let op welke tekens je in je dromen te zien krijgt
 6. Gebruik orakel of tarotkaarten
 7. Laat het universum weten dat je openstaat voor deze signalen
 8. Hou een synchroniciteitsdagboek bij waarin je de tekens opschrijft + wat je denkt dat ze betekenen. Na een tijdje zie je patronen
 9. Luister naar je lichaam
 10. Heb vertrouwen
 11. Gebruik affirmaties of gebeden
 12. En vooral: geef niet op!

De wet van aantrekking en synchroniciteit

Maar hoe staat de wet van aantrekking nu in verband met synchroniciteit? Als je de wet van aantrekkingskracht toepast op je leven, probeer je te manifesteren waar je op focust. Wanneer je manifestatie dan realiteit wordt, is dit ook synchroniciteit. Maar synchroniciteit helpt je vooral om vertrouwen te houden in je manifestatie. Tijdens het toepassen van de wet van aantrekking kom je synchroniciteit vooral tegen wanneer je je focus al hebt gelegd op een verlangen. Je verlangen wordt meestal niet direct gemanifesteerd, maar wat er in de tussentijd al wel gebeurt zijn allemaal kleine dingen die je alvast laten weten: hey, hou vol! Je hebt je bestelling gedaan en je manifestatie is onderweg!

Welke synchroniciteiten zijn er op jouw pad gekomen? Laat het me hieronder weten in de comments!

Liefs

Angelica