Disclaimer: This blog post contains affiliate links. I may earn a small commission to fund my coffee drinking habit if you use these links to make a purchase. You will not be charged extra. So it's a win for everyone! Please note that I won't link any products I don't believe in or don't resonate with my blog site. Thank you!

De maan en vrouwelijkheid

De maan is magisch, dat voel je wanneer je naar haar kijkt. Je voelt dan dat je in contact staat met je innerlijke zelf en het Universum. De maan staat symbool vrouwelijkheid, vruchtbaarheid en het onderbewustzijn. Je hebt als vrouw dan ook een spirituele connectie met de maan. Dat haar energie in verbinding staat met de vrouw, maakt zij duidelijk met haar maancyclus die ongeveer net zo lang duurt als de menstruatiecyclus van de vrouw.

Maansymptomen

Herken je dit: emotioneler en meer in jezelf gekeerd zijn op bepaalde dagen van de maand? Of een terugkerend maandelijks patroon van dagen waarop je juist barst van de energie? Slapeloze nachten tijdens volle maan? Dit komt omdat de maan de emoties van de vrouw beïnvloedt. Voor iedere gemoedstoestand heeft zij het perfecte moment uitgekozen en zij laat jou via je emoties en de stand van de maan zien wanneer.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens iedere fase van de maan is er een energie aan het werk die op dat moment het krachtigst is. En iedere vorm van energie heeft een functie, een doel waar jij mee aan de slag kunt. De maan begeleidt de vrouw hierin doordat zij de energie van dat moment weerspiegelt in haar gemoedstoestand. Wanneer je je hier bewust van bent, kun je leren uit iedere fase het beste te halen en zo je groei en je manifestaties meer kracht bij te zetten. Hoe handig is dat?

De heilige vrouw

Vroeger was het heel gewoon voor een vrouw om een connectie te hebben met de maan. Je menstrueerde onder de nieuwe maan en je ovuleerde tijdens volle maan. Menstruatie werd niet gezien als iets onreins en beschamends, maar als heilig. Vrouwen weten vaak niet waarom hun emoties opeens zoveel sterker worden, omdat ze niet meer in contact staan met zichzelf en hun natuur. Wisselende emoties worden slechts gezien als nare bijkomstigheid van die oh zo vervelende menstruatie en worden vaak afgekeurd en weggestopt. Terwijl we er juist mee in verbinding horen te staan en hun functie horen te begrijpen, zodat we ze kunnen gebruiken als vrouwelijke kracht in plaats van als een zwakte. De verbinding met de maan is vandaag de dag ver te zoeken.

Een cyclus om te menstrueren en manifesteren

En dat is zonde! De emoties die je voelt zijn er niet voor niets. Leer ermee werken en stop ze niet meer weg. Je hoeft er niet tegen te strijden, want het zijn hele mooie tools die jij kunt gebruiken. De maan- en menstruatiecyclus geven je houvast op je pad om dichterbij je eigen waarheid en potentieel te komen. Zo kom je weer in alignment met je vrouwelijke natuur en het Universum. En dat is goed, want in alignment zijn is weer een voorwaarde om te kunnen manifesteren. 

De maan en de wet van aantrekking

Door te leven op het ritme van de maan – een nieuw begin, opbouw, verlichting en weer loslaten – geef je jezelf richting op je spirituele pad. Door het nemen van de juiste afslagen op de route, kom je los van chaos en verwarring en zet je je manifestaties en groei extra kracht bij. De maan helpt je zo om je leven beter in te delen en je keuzes beter te kunnen timen.  

De maan begeleidt je dus niet alleen in je menstruatiecyclus, maar ook in je manifestatiecyclus. Net zoals het ritme van de maan een natuurkracht is, is de wet van aantrekking dat ook.

De fases van de maan:                     

Nieuwe maan

Wanneer de maan onzichtbaar is, omdat de zon precies achter de maan staat, is het de periode van donkere/nieuwe maan. Tijdens de nieuwe maan menstrueert de vrouw. Deze periode symboliseert een nieuwe start en de rijping van de eicel. Neem deze dagen tijden voor jezelf, mediteer en doe aan zelfbeschouwing, want de energie van de vrouw staat nu op het laagste punt. Denk na over verlangens die je deze maanperiode wil manifesteren, maak een lijst, maar ga nog niet over tot actie. Dit is immers een periode van rust.

Wassende maan

Dit is de reis van de onzichtbare maan tot volle maan en duurt 6 dagen. Het is de overgang van donker naar licht. De aanloop naar volle maan is het moment om je plannen verder uit te werken en tot actie over te gaan. Je mentale kracht is nu het sterkst en daarom is dit de fase waarin je je doelen en verlangens doelbewust aan kunt gaan trekken. Kijk in je lijst met verlangens welke verlangen deze maancyclus het belangrijkst voor je is en focus jezelf volledig op dit doel. Visualiseer hoe je jezelf zal voelen wanneer je je verlangen daadwerkelijk in handen hebt. Spreek dagelijks affirmaties uit en hou dit vol tot het eind van de cyclus.

Volle maan

De kracht van de maan is nu het sterkst en je bent nu op je hoogste energetische punt. Hierdoor kan het zijn dat je ’s nachts urenlang wakker ligt, conflicten tot uitbarsting komen, je emoties worden versterkt, je intenser droomt of zelfs slaapwandelt. Ook ben je nu meer naar buiten gericht, zekerder van jezelf, energiek en creatief. Geef nu het laatste zetje aan je doelen!

Dit is ook het moment om zwanger te raken, voor helderziende waarnemingen en het opladen van je kristallen. Het is de meest vruchtbare periode. Voel dat hetgeen waar je zo naar verlangt dichtbij is. Vertrouw hierop! Het Universum zal je leiden. Nu de maan op volle sterkte is, kun je jezelf nog dieper verbinden met haar energie door een wandeling te gaan maken onder haar licht.

Afnemende maan

De periode van bezinning, actie en reactie is voorbij. Het is tijd voor reflectie. Hoe heb je de afgelopen cyclus ervaren? Laat negatieve impressies die je hebt opgedaan los, want dit is de tijd om weer op te ruimen en af te stoten, om afscheid te nemen en knopen door te hakken. Bedenk op welke gebieden je je leven wenst te reinigen of veranderen en hoe je dat nu voor jezelf blokkeert. Identificeer deze blokkades en gebruik de kracht van de afnemende maan om je hierbij te helpen. Je zal zien dat wat je nodig hebt opeens op je pad komt: het juiste boek, de juiste tekst, de juiste persoon. Let goed op de signalen! Onderneem de laatste actiepunten die nodig zijn om je doel te behalen, laat los en laat die manifestatie maar komen!