Disclaimer: This blog post contains affiliate links. I may earn a small commission to fund my coffee drinking habit if you use these links to make a purchase. You will not be charged extra. So it's a win for everyone! Please note that I won't link any products I don't believe in or don't resonate with my blog site. Thank you!

Wat is een affirmatie?

Een affirmatie is eigenlijk alles wat we herhaaldelijk zeggen of doen. Het is een zin die we gebruiken om ons bewustzijn en onderbewustzijn te beïnvloeden. Positieve affirmaties zijn nodig om de Wet van Aantrekkingskracht te laten werken. Net zoals bewustzijn welke terugkerende gedachten je hebt en welke uitspraken je herhaaldelijk doet. En dan heb ik het over je negatieve én positieve denkpatronen. Want met alles wat je denkt of zegt, creëer je een overtuiging. En dit is nu precies waar de kracht van positieve affirmaties zit. Want wat je denkt, is wat je gelooft en wat je gelooft, wordt je realiteit.

Hoeveel gedachten hebben we als mens per dag?

Wist je dat we per dag zo’n 60.000 tot 80.000 gedachten hebben? En dat 95% van deze gedachten dezelfde gedachten zijn als de gedachten die we gisteren hadden? En hoeveel denk je dat hiervan negatief zijn of een negatieve bijklank hebben? Niet schrikken, maar experts schatten in dat 80% van onze gedachten negatief zijn!

De Wet van Aantrekkingskracht draait om het hebben van positieve gedachten, maar het is natuurlijk niet te doen om zoveel gedachten onder controle te houden iedere dag. Van de meeste hebben we niet eens door dat we ze denken. Dus als je zoveel negatieve gedachten hebt en je wil de Wet van Aantrekkingskracht toch laten slagen in je leven, dan moet je nu echt bewust positieve gedachten gaan toevoegen aan je gedachtepatroon. Zo zorg je ervoor dat je de dingen blijft aantrekken waar je naar verlangt in je leven. De Wet van Aantrekkingskracht helpt bij het creëren van nieuwe gedachtepatronen en overtuigingen in je brein.

A believe is only a thought that I keep thinking”

Esther Hicks in Rijkdom: Vraag en het is gegeven!

We kennen allemaal de uitdrukking: ‘je oogst wat je zaait’. En dit vat de wet van aantrekking eigenlijk in 1 korte zin samen. Het is namelijk precies zoals deze uitdrukking zegt. Met onze gedachten, planten we iedere dag opnieuw zaadjes in de grond. En des te meer water we deze zaadjes geven, des te meer deze gedachten-zaadjes uit zullen groeien tot jouw realiteit. Wil je een positieve uitkomst planten? Dan weet je dat je daar de juiste zaadjes voor moet planten en bewateren. Met het planten van negatieve zaadjes, gaat dat helaas niet werken.

Je geest is als een computer en heeft updates nodig!

Ons onderbewustzijn werkt als een computer. Er is software geïnstalleerd op je computer: een programma met ervaringen uit het verleden, een programma met je overtuigingen, een programma dat je vertelt wat je wel en niet goed kunt, wat je wel of niet kunt bereiken, een programma dat je vertelt hoe je in iedere situatie moet handelen, een programma met je patronen. En veel van deze software is totaal niet up-to-date en dient jou dus ook helemaal niet. Het is gebaseerd op de kennis en technologie die jaren geleden in je wereld voorhanden was. Maar vandaag de dag heeft deze software nu echt serieuze updates nodig om je computer weer goed te laten functioneren. Deze oude software plant en watert slechts diezelfde negatieve zaadjes in je systeem, keer op keer.

Om je bewustzijn te helpen om de zaadjes water te geven die we ook daadwerkelijk willen laten groeien, moet je deze software herprogrammeren door opzettelijk nieuwe software te installeren en door je oude software te de-installeren van je onderbewustzijn. Dit doen we met positieve affirmaties.

Hoe gebruik je de kracht van positieve affirmaties?

Voor mij werkt het het beste om krachtige positieve affirmaties te zoeken op bijvoorbeeld Pinterest, met gedachten waarvan ik wil dat ze mijn realiteit worden. Je kunt dan je eigen bord creëren met affirmaties en daar de affirmaties die je gevonden hebt op vastpinnen. Nu heb je je dagelijkse affirmaties bij elkaar in op 1 plek en het enige dat jou dan nog rest is om iedere dag een aantal minuten vrij te maken om er aandachtig doorheen te gaan. Ik doe dat zelf het liefste als ik net wakker ben. Je kunt de dag beginnen met een kop thee of koffie en het doornemen van je affirmaties. Zo start je je dag direct met een positieve mindset! Het is belangrijk om de positieve affirmaties met je volle bewustzijn te lezen, zodat het Universum ook daadwerkelijk doorkrijgt waar je om vraagt. Voel dat wat je vraagt al aanwezig is in je leven, ook al is het nog niet zichtbaar in de fysieke realiteit.

Focus jezelf op hoe je wil dat je leven eruitziet. Probeer te voelen hoe je jezelf zou voelen op het moment dat deze gedachte echt je realiteit is geworden. Op deze manier installeer je deze nieuwe gedachte als nieuwesoftware in je brein. En dan… op een bepaald moment neemt je brein deze affirmatie over als repetitieve gedachte die zichzelf automatisch herhaalt en een plekje krijgt in jouw gedachtenpatroon. Dit is wanneer de Wet van Aantrekkingskracht begint te werken. Je zal eerst de signalen zien – let altijd op de signalen, die maken de weg ernaartoe extra leuk 🙂 De signalen die je vertellen: ‘heb nog even geduld, we zijn ermee bezig, je verlangen is onderweg!’

Heb plezier en ben creatief met je affirmaties

Je kunt online oceanen vol aan affirmaties vinden. Sla de affirmaties die je aanspreken op op je telefoon of maak hiervoor een bord aan op Pinterest. Als Engels (net zoals voor mij) niet je moedertaal is, maar je vooral positieve affirmaties vindt online, kun je ze voor jezelf vertalen. Je kunt de affirmaties natuurlijk ook zelf schrijven.

Voor mij voelen affirmaties veel krachtiger wanneer ik ze lees in mijn eigen taal en/of wanneer ik ze zelf bedacht heb. Ik denk dat dit komt omdat het dan makkelijker is voor je brein om zich bewust te zijn van de gedachte die je aan het programmeren bent. En als je ze zelf maakt is het ook echt jouw eigen verlangen, jouw eigen gedachte, in plaats van een gedachte die je uit iemand anders haar gedachtewereld leent. 🙂 Dus start met het schrijven en opzoeken van affirmaties die bij jouw persoonlijke verlangens passen!

Strijd niet tegen het oude, focus op het nieuwe!

Het is niet nodig om je negatieve gedachten onder controle te houden of je er slecht over te voelen. Het is normaal dat je dagelijks negatieve gedachten hebt. In plaats van te focussen op het blokkeren of onder controle wllen houden van het negatieve, kun je jezelf beter focussen op deze nieuwe positieve affirmaties. Want 1 positieve gedachte is zoveel krachtiger dan honderd negatieve.

Je kunt je affirmaties elke avond voor je gaat slapen nogmaals herhalen. Persoonlijk helpt het mij om – voordat ik mijn ogen sluit – nog een hoofdstuk te lezen uit een boek over de Wet van Aantrekkingskracht of een ander boek over dit onderwerp. De tekst die je leest in dat boek zorgt vervolgens ook weer voor een permanente verandering in je gedachte- en overtuigingspatroon. Dagelijks een stukje lezen helpt je om bewust en in alignment te blijven.

Werkelijk, het gaat echt om doorzettingsvermogen en om het jezelf toestaan om hier misschien 30 minuten van je dag aan te besteden en je leven gaat met sprongen vooruit!

Mijn dagelijkse inspiratiebronnen

Eén van de beste boeken om meer te leren over positieve affirmaties en het installeren van positieve gedachten is het boek ‘Je kunt je leven helen‘ van Louise Hay. Zij geeft veel voorbeelden van krachtige positieve affirmaties die je kunt gebruiken. Veel van haar affirmaties hebben mij echt vaak vooruit geholpen.

Voorbeelden van positieve affirmaties:

 • Positieve overvloed volgt mij overal
 • Geld stroomt altijd naar mij toe
 • Ik ben dankbaar
 • Ik ben gelukkig
 • Alles wat ik doe is een succes
 • Ik trek alleen goede dingen aan in mijn leven
 • Ik trek gezondheid aan in mijn leven
 • Ik trek alleen liefdevolle mensen aan
 • Ik verdien het allerbeste en ik accepteer het nu
 • Ik heb … euro op mijn bankrekening staan
 • Ik kan mezelf alles veroorloven waar ik naar verlang
 • Alles is perfect in mijn wereld
 • Alles wat ik nodig heb komt naar me toe op het juiste moment
 • Ik vertrouw het proces
 • Ik doe werk waar ik van hou en ik word er goed voor betaald
 • Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven
 • Ik hou van en accepteer mezelf

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Deel je gedachten en ervaringen die je hebt gehad met affirmaties in de comments hieronder!

Veel positieve gedachten, licht en liefde!

Angelica