Je kunt je leven helen

Louise Hay – Je kunt je leven helen: Boek Review

Disclaimer: This blog post contains affiliate links. I may earn a small commission to fund my coffee drinking habit if you use these links to make a purchase. You will not be charged extra. So it's a win for everyone! Please note that I won't link any products I don't believe in or don't resonate with my blog site. Thank you!

Nog een boek dat mijn leven heeft veranderd: ‘Je kunt je leven helen’. Geschreven door Louise Hay; de koningin van de positieve affirmaties wat mij betreft! Het werd me aangeraden door een collega en daar ben ik haar nog steeds erg dankbaar voor. Veel van de teksten uit dit boek heb ik opgeslagen in mijn collectie met ‘dagelijks door te nemen affirmaties’.

De koningin van de affirmaties: Louise Hay

Louise Hay was één van de oprichters van de zelfhulp-beweging in de wereld. Was inderdaad, want ze is helaas niet meer onder ons. Althans, niet in de fysieke vorm, maar wel degelijk in de erfenis aan kennis die zij heeft nagelaten aan de wereld. Zij sprak in de jaren ’70 al over de connectie tussen lichaam en geest, toen deze gedachte nog helemaal niet zo mainstream was. Eerst heeft ze over dit onderwerp het boek Heel je geest geschreven. Een boek dat ik zelf (nog) niet gelezen heb, maar hoog op mijn lijstje met te-lezen-boeken staat. En later heeft ze ‘Je kunt je leven helen’ geschreven. Een boek dat zeer de moeite waard is om een apart artikel aan te wijden op mijn blog!

Je kunt je leven helen

In het boek legt Louise uit hoe onze gedachten en opvattingen onze levens bepalen. En dat zelf-liefde de sleutel is naar genezing. Zij gelooft dat je je lot zelf kunt creëren en dat je de minder leuke situaties in je leven om kunt keren naar iets positiefs. Dit door te werken aan je mindset. Zij gelooft dat ziektes, geestelijk of fysiek, samenhangen met je geestelijke gesteldheid. Volgens Louise worstelen veel mensen met het geloof dat zij eigenlijk niet goed genoeg zijn en het niet waard zijn om geliefd te worden, genoeg geld te hebben, een zorgeloos bestaan te leiden etc. De meeste van ons zijn met deze opvattingen grootgebracht en je staat er meestal niet eens meer bij stil dat je jezelf met beperkende gedachten continu naar benden haalt en limiteert. “Ik ben het niet waard om..”, “Waarom gebeurt mij dit altijd?”, “Ik kan dit niet”, “Ik ben niet mooi/slank/slim/noem het maar op genoeg” en ga zo maar door. Louise Hay helpt je in ‘Je kunt je leven helen’ om je negatieve gedachtepatronen te doorgronden, zodat je er bewust van bent en er anders naar kunt gaan kijken. En zij leert je in dit boek om bewust positieve gedachten in te zetten, ook wel affirmaties genoemd. Met als doel dat je natuurlijk op de eerste plaats veel gelukkiger wordt met jezelf, wat dan vervolgens weer een uitwerking heeft op de rest van je leven.

Ik heb zelf ontzettend veel opgestoken van dit boek. Ik ben me veel bewuster geworden van mijn eigen negatieve opvattingen en gedachtepatronen. En als je meer bewust bent, kun je ook makkelijker ingrijpen en de gedachte omkeren naar iets positiefs. Er staan super veel affirmaties in dit boek over verschillende thema’s die je zo door Louise worden aangereikt en waar je voor de rest van je leven gebruik van kunt maken. Dankzij dit boek ben ik echt een stuk bewuster geworden dat mijn heling op geestelijk vlak (en daarmee dus ook op het fysieke vlak) in mijn eigen handen ligt. Dat ik niet het slachtoffer ben in mijn eigen verhaal. En dat slachtoffer zijn in je eigen verhaal ook een keuze is. Dit boek heeft mij heel erg geholpen op mijn weg naar een positiever en gelukkiger leven. Door dagelijks te focussen op de affirmaties in dit boek, merk ik dat mijn mindset iedere dag weer een beetje meer de goede richting ingaat. Met positief denken kun je eigenlijk niets verliezen, hooguit winnen. Dus dit boek is het lezen echt de moeite waard als je je leven ook graag een positievere draai wil geven.

Het is ook echt niet zo dat je na het lezen van ‘Je kunt je leven helen’ niet meer tegen problemen aanloopt, maar je leert je kijk op je problemen wel zo te veranderen, dat veel problemen na een tijdje eigenlijk helemaal niet zo’n groot probleem meer zijn. We hebben vooral geleerd dat geluk zit in een leven zonder lastige situaties. En dat betekent dat deze zoektocht altijd in teleurstelling eindigt. Het zit ‘m niet in het vinden van een leven zonder moeilijkheden, maar in het vinden van een leven waarin je op een gelukkige manier met je moeilijkheden om kunt gaan. En dat heeft Louise mij geleerd.

Hopelijk heb je genoten van mijn review en mocht ik je geïnspireerd hebben om het boek te lezen, dan kun je het boek hier kopen:

En als je toevallig Kobo-plus hebt, kun je het gratis downloaden! :))

Liefs,

Angelica

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie