Month: augustus 2019

Wie… of eigenlijk wat is Abraham Hicks?

Elke liefhebber van de Wet van Aantrekkingskracht, kan niet meer zonder de boeken en de kennis van Abraham Hicks. Abraham Hicks is de – en klinkt ontzettend zweverig.. is eigenlijk ook best – Abraham Hicks is dus de Source energy die gechanneld wordt via Esther Hicks. Ik ben helemaal niet van zweverige dingen als channelen. Het is niet zo dat ik er niet in geloof, in tegenstelling. Het is alleen iets waarvan je hebt geleerd dat het onzin is en dan voelt het ongemakkelijk om erin te geloven en er echt in mee te gaan. 🙂

De boeken van Abraham Hicks zijn geschreven door Esther en haar wijlen echtgenoot Jerry Hicks. De teksten zijn geschreven op basis van de informatie die Esther via Abraham door heeft gekregen. Deze boeken staan bomvol met antwoorden op zoveel verschillende levensvragen waar ik al zo lang mee rondliep.

En voor mij is het antwoord wat Abraham geeft op die vragen zo ontzettend logisch, dat het bij mij echt veel puzzelstukjes op z’n plek heeft gezet. Dit is dus de reden – ondanks mijn scepticisme – dat ik geen andere keuze heb, dan te accepteren dat channelen in dit geval in het geval van Esther Hicks echt geen fabeltje is. Die antwoorden zuig je echt niet zo 1, 2, 3 uit je duim.

Jerry vraagt, Abraham Hicks antwoordt

De boeken zijn als volgt ingedeeld: Jerry stelt een vraag. En Abraham geeft daar (via Esther) antwoord op. Je moet de antwoorden soms echt even voor jezelf herhalen om het goed tot je door te laten dringen. En wanneer het dan daadwerkelijk tot je doordringt en je begint met het toepassen ervan, zul je zien dat er echt magische dingen gaan gebeuren in je leven. Mits je ervoor openstaat natuurlijk.

Abraham legt uit hoe de Wet van Aantrekkingskracht precies werkt, wat het betekent om in de Vortex te zijn en hoe je geld kunt manifesteren. Alhoewel je dit laatste ook altijd kunt vertalen naar ieder ander willekeurig verlangen dat je maar hebt, want het werkt precies hetzelfde.

De wet van aantrekkingskracht is eigenlijk een theorie die zegt dat je alles zelf aantrekt in het leven. Of dat nou positief of negatief is. Waar je op focust, wordt je realiteit. In de boeken van Abraham Hicks wordt hier ontzettend uitgebreid op ingegaan. Jerry schetst in zijn vragen allerlei situaties waar je vragen over kunt hebben als het om de wet van aantrekkingskracht gaat.

Waar je op focust, wordt je realiteit. In de boeken van Abraham Hicks wordt hier ontzettend uitgebreid op ingegaan. Jerry schetst in zijn vragen allerlei situaties waar je vragen over kunt hebben als het om de wet van aantrekkingskracht gaat.

Abraham Hicks: een nieuw perspectief op de minder leuke kanten van het leven

En dat is precies wat je nodig hebt om deze kennis beter te kunnen begrijpen. De wet van aantrekkingskracht klinkt heel mooi, maar als je verder denkt kom je op vragen als: waarom bestaat ziekte? Waarom bestaat er armoede? Onderwerpen als deze kunnen je doen afhaken. Logisch ook. Want waarom mag jij wel al je wensen uit laten komen, terwijl andere mensen in de wereld middenin de ellende leven, toch? In de boeken van Abraham Hicks wordt daar goed op ingegaan en dit heeft voor mij persoonlijk veel duidelijkheid gecreeerd.

Ik zeg net trouwens wel leuk dat Abraham de Source energie is van Esther Hicks, maar wat is Source energie eigenlijk? Source energy is de energie die overal is, die door alles en iedereen stroomt. Volgens Abraham Hicks is het het fysieke en het niet-fysieke. Met het niet-fysieke wordt dan het eeuwige bewustzijn bedoeld. Source energy is waar alles van gemaakt is. Jij bent Source energiemaar je vervelende overbuurman dus ook.

We zijn allemaal met elkaar verbonden (ja, ook met die vervelende overbuurman, collega, of welk vervelend persoon dan ook), we zijn allemaal deel van dezelfde energie. Op het moment dat jij jezelf ergert een ander, betekent dit alleen dat jullie niet op dezelfde energie vibreren óf dat jij juist wat te leren hebt van deze persoon. Dit betekent vaak helemaal niet dat die ander niet okay is. Het is alleen jouw perceptie van die persoon.

Source energie brengt je naar onvoorwaardelijk geluk

Je Source energie begeleidt je in het leven en zo lang je er voor open staat, kun je dat ook duidelijk voelen. Het begeleidt je richting je mooiste momenten, maar ook richting de minder mooie momenten waarvan je kennelijk moet leren om weer verder te komen op het pad naar jouw bestemming. Source energie is hoe dan ook altijd goed. Source energie is erop uit om jou ultiem geluk te laten ervaren.

Source energie is de essentie en het is onvoorwaardelijke liefde. Het probleem is alleen dat we vaak niet bewust zijn van het bestaan van onze Source energie en hierdoor zie je dan vaak ook de essentie en de liefde niet meer. We hebben geen idee hoe we deze energie zelf richting kunnen geven en hoe we ermee in contact kunnen staan… en blijven. Source energie weet alles. Alle antwoorden zijn aanwezig in je Source.

Esther Hicks staat wel direct in contact met haar Source. En volgens haar kunnen wij dat ook leren en met haar boeken wil zij je hierbij helpen. Ik ben daar nog lang niet, maar ik merk wel dat ik me steeds meer bewust ben van de aanwezigheid van mijn Source energie.

Abraham Hicks en The Vortex

In het boek The Vortex wordt ingegaan op hoe je in alignment kunt komen en blijven. Want dat is wat de vortex is; in alignment zijn met je Source. Als je in de Vortex zit, dan ben je één met je innerlijke zelf, je voelt je dan super en je weet dat alles perfect is zoals het is. Je kent deze momenten vast wel. Het zijn die momenten dat je even weet dat alles moet zijn, zoals het is. Je voelt dan een enorme dankbaarheid voor alles wat je hebt in het leven.

Je bent in de Vortex op het moment dat je nieuwe geniale ingevingen krijgt, wanneer je verlangens opeens waarheid worden en je het gevoel hebt dat er wonderen gebeuren in je leven. Het zijn de momenten waarop je synchroniciteit ervaart met de wereld om je heen. Ik heb dat vaak met dubbele getallen, of iets waar ik eerder aan heb gedacht komt opeens op een andere onverwachte manier terug op m’n pad. Op zulke momenten weet ik dan dat ik vertrouwen moet houden en dat ik goed op weg ben.

Als je niet in de Vortex bent voel je stress, boosheid, depressie etc. Kortom: als je negatieve gevoelens ervaart, ben je niet volledig in alignment met jezelf. Maar zodra je jezelf hier bewust van bent, weet je juist door deze negatieve gevoelens, waar er werk aan de winkel is binnenin jezelf. Volgens Abraham hoor je namelijk altijd onvoorwaardelijk geluk te ervaren.

Het leven hoort geen strijd te zijn, het leven is absoluut geen straf. En op het moment dat je dit leert te begrijpen, stap je echt een nieuwe wereld binnen. Een maakbare wereld. Een wereld waar je met hele andere ogen naar gaat kijken. Dat gevoel, dat ultieme begrijpen, dat gun ik jou ook. Dat gun ik echt iedereen.

De boeken van Abraham Hicks: conclusie

De boeken van Abraham Hicks zijn echt meer dan de moeite waard om te lezen. Ik lees er bijna dagelijks uit, omdat ze helpen om elke dag bewust te blijven. Mede dankzij deze boeken merk ik dat het elke dag steeds makkelijk wordt om volgens de wet van aantrekking te leven en dat ik mezelf minder vaak buiten de Vortex bevind. Dus ik raad je zeker aan om ze te lezen. En dan hoop ik dat ook jij je Source zal vinden!

Hier de links naar de e-books, deze zijn helaas nog niet allemaal in het Nederlands verkrijgbaar:

En de links naar de paperbacks:

Veel leesplezier en laat me weten wat je ervan vond!

Liefs

Angelica