Zo maak je een digitaal visionbord van je Android wallpaper

Zo maak je een digitaal visionbord van je android wallpaper - Wet van Aantrekking - Inhale The Good Shit

Als je al bekend bent met de Wet van Aantrekkingskracht, heb je vast al een keer een visionbord gemaakt en weet je dus ook al wat het is. Je kunt dan verder lezen vanaf het kopje: hoe kun je van de wallpaper van je telefoon een digitale slideshow maken die je kunt gebruiken als visionbord?

Wat is de Wet van Aantrekkingskracht?

Voor wie nog niet bekend is met de Wet van Aantrekkingskracht en Visionborden, leg ik deze begrippen eerst kort uit.

Laten we bij het begin beginnen. De Wet van Aantrekkingskracht, wat is dat precies?

De Wet van Aantrekkingskracht houdt kort samengevat in dat je creëert wat je denkt. Volgens de Wet van Aantrekking schep je je eigen realiteit met je gedachten. Denk je positief over iets, zal dat je waarheid worden. Heb je ergens een negatieve overtuiging over, dan wordt dit je realiteit. Je oogst wat je zaait eigenlijk. Als je de dingen aan wil trekken waar je van droomt, is het dus belangrijk dat je je focust op hetgeen je wil ontvangen en om je negatieve overtuigingen te gaan vervangen voor positieve overtuigingen. Dat laatste kun je doen door affirmaties te gebruiken. Wil je meer weten over affirmaties, lees dan hier mijn blog over de positieve kracht van affirmaties.

Wat is een Visionbord?

Een visionbord wordt gebruikt om jezelf bewust en herhaaldelijk te kunnen focussen op de dingen die je wil aantrekken in het leven. Denk aan plaatjes van vakantiebestemmingen, affirmaties, je droomauto, geldbedragen, je droombaan of je droomhuis. Je kunt een visionbord maken door ouderwets plaatjes te knippen en plakken op een groot stuk karton. Zo deed ik het voorheen altijd. Maar voor mij werkt dat niet zo goed. Je kan zo’n stuk karton bijvoorbeeld niet overal mee naartoe nemen. En als je echt wil manifesteren, wil je je focus zo vaak mogelijk naar je dromen kunnen verleggen. Ik wilde mijn visionbord dus altijd bij me hebben.

Daarna heb ik wat vision bord apps geprobeerd, wat al een hele vooruitgang was. Maar de drempel om die app steeds weer te openen, was toch best wel groot, waardoor ik er uiteindelijk bijna geen gebruik van maakte.

Hoe kun je van de wallpaper van je telefoon een digitale slideshow maken die je kunt gebruiken als vision board?

Nu heb ik een ontdekking gedaan die echt geniaal is! Je kunt namelijk een downloaden op je Android telefoon die je kunt instellen als wallpaper van je telefoon in de vorm van een automatische slideshow. Ik heb trouwens ook uit proberen te vinden hoe dit kan voor iPhone, maar ik heb niet kunnen vinden hoe dit werkt op iPhone en of het eigenlijk wel kan. Heb jij een iPhone en weet je hoe dit moet? Dan hoor ik het graag! Laat een bericht achter in de comments! :))

Hoe het werkt:

 • Download de My Wallpaper app voor android in de Google Play Store. 
 • Maak een nieuw album in de fotogalerij van je telefoon, noem het album bijvoorbeeld Visionbord
 • Verzamel afbeeldingen van alles dat je graag op je visionbord wil. Je kunt dit doen door te Googlen en de afbeeldingen op te slaan. Als je Pinterest hebt kun je ook een bord aanmaken en daar alle pins in bewaren met de afbeeldingen voor je visionbord. Vanaf Pinterest kun je afbeeldingen ook downloaden naar je telefoon. (Handig, dan kun je deze ook altijd vanaf je Pinterest account openen!).
 • In de Wallpaper apps kun je nu bij de instellingen aangeven dat je dit album als slideshow op je wallpaper wil zien.
 • Stel optionele instellingen in, bijvoorbeeld het aantal seconden. Voor mij werkt 10 seconden wel prettig.
 • Tadaa! Je live visionbord is klaar.
 • Ik heb op mijn telefoon altijd een pagina met lege ruimte waar geen apps staan. Als ik daar naartoe swipe zie ik dus alleen mijn visionbord!

Succes met het creëren van jouw visionbord! Ik hoop dat dit je helpt om beter te manifesteren!

Hoe kun je omgaan met angst in moeilijke tijden?

Omgaan met angst

Voordat ik begin

Voordat ik begin aan deze post, wil ik allereerst vooropstellen, dat ik de situatie waar we nu globaal mee dealen, heel serieus neem. Ik hoop dat jullie dat ook doen. Het is van belang om de maatregelen die de regering neemt altijd op te volgen en te beseffen dat dit niet alleen jouw gezondheid betreft, maar ook die van anderen.

Deze post is bedoeld om wat verlichting te geven tijdens een moeilijke tijd, maar ik wil daarbij niet voorbijgaan aan het feit dat veel mensen nu door een moeilijke, pijnlijke periode gaan. Spiritualiteit is mooi en fijn, zeker in tijden als deze, maar we hebben ook gewoon te maken met de fysieke realiteit. Er zijn op dit moment veel mensen die dit recht in het hart treft en door een pijnlijke, moeilijke periode gaan. En ik vind het belangrijk om daar niet aan voorbij te gaan.

Waarom ik deze post schrijf

Het gevoel angstig te zijn ken ik maar al te goed. Ik heb er veel last van gehad en zelfs medicatie voor geslikt. Gelukkig heb ik manieren gevonden om daar beter mee om te kunnen gaan, waardoor ik er bijna geen last meer van heb. En zeker in deze tijd, die voor veel mensen overweldigend en angstig is, vind ik het belangrijk om te delen wat voor mij ontzettend geholpen heeft. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Lieve, lieve allemaal,

In de afgelopen weken is het in mijn hoofd vrij rustig gebleven, maar eergisteren begon ik me toch wel wat angstig en nerveus te voelen. En ik ben zeker niet de enige! Wat niet zo gek is natuurlijk, gezien deze uitzonderlijke situatie. Maar… tegenwoordig ben ik me er ook van bewust dat angst een slechte raadgever is en we in iedere situatie naar het positieve moeten zoeken. Ongeacht wat de situatie ook moge zijn.

Het ‘Angst-virus’

Naast het fysieke virus waar we vandaag de dag met z’n allen tegen strijden, is er wat mij betreft nog een groot virus dat op dit moment zijn slag kan slaan. In de figuurlijke zin welteverstaan, namelijk het ‘angst-virus’. Zo snel als een virus kan overslaan van mens op mens, zo is angst vaak net zo aanstekelijk. Ik zou zelfs kunnen zeggen dat angst misschien nog wel besmettelijker is. We nemen de angst zo makkelijk van elkaar over. En je hoeft de televisie maar aan te zetten en de boodschap zal indirect zijn dat we op dit moment vooral heel erg bang moeten zijn. Dat is natuurlijk logisch, maar tegelijk geloof ik dat leven in angst niet de oplossing is. Want wanneer we stress ervaren, heeft dat impact op ons immuunsysteem en onze mentale gesteldheid. En een zwak immuunsysteem zorgt er juist voor dat we vatbaarder zijn fysiek ook iets onder de leden te krijgen.

Angst laat mensen vooral heel veel gekke boodschappen halen

Angst heeft er tot nu toe vooral voor gezorgd dat mensen aan het hamsteren zijn geslagen, met als gevolg dat er lege schappen in de winkels zijn, dat het zorgpersoneel binnenkort kampt met een mondkapjes tekort, dat er in Amerika een stormloop is op wapens, hier in Nederland gelukkig een wat vrolijkere stormloop richting de coffeeshop en er wordt zelfs hier en daar ruziegemaakt om een pak wc-papier?! (de mens op haar best) En dit is misschien pas het begin.

Zet de angst-knop uit!

We weten inmiddels al dat veel mensen besmet zullen gaan raken met het virus. Gelukkig weten we ook dat veel mensen daar weinig tot niks van zullen merken. Voor een klein percentage van de mensen is dit virus echter wel gevaarlijk, maar vooralsnog weet je nog niet hoe jouw lichaam erop zal reageren en of je het eigenlijk wel krijgt. Hoe dan ook, is het voor jezelf en voor je lichaam in ieder geval het beste om hier zo rustig mogelijk onder te blijven. Er is een grote kans dat het meevalt en je voorkomt zo ook dat mocht je wel ziek worden, je lichaam al bij voorbaat moe is van het angstig zijn. Angst heeft geen nut. Wat wel nut heeft is jezelf focussen op de dingen die je wel kunt doen op dit moment. En dat betekent: gezond leven en ervoor zorgen dat je mentaal sterk en positief blijft. Wist je dat 91% van de angsten die we hebben nooit werkelijkheid wordt? 😉 Zet die angst-knop uit!

Op de agenda in 2020: een shift in het collectieve bewustzijn

Ik wilde in ieder geval zelf graag van deze angst af. Daarom ben ik me de afgelopen dagen gaan focussen op de spirituele kant van wat er nu wereldwijd gaande is. Zoals met alle situaties in het leven, zijn er op dit moment ook heel veel mooie veranderingen gaande. Deze kanten wil ik graag aan je belichten, omdat het verleggen van je focus van het negatieve naar het positieve goed is voor jouw welzijn en vervolgens heeft dat weer z’n directe effect op de wereld om je heen. En positiviteit is wat we nu als mensheid hard nodig hebben.

In de spiritualiteit staat er voor 2020 iets heel bijzonders op de agenda; een collectieve shift in het bewustzijn. Dit wist ik al een tijdje en ik geloof daar zelf ook in. De afgelopen jaren heb ik zoveel mensen om me heen al zien veranderen. Het was opvallend hoeveel mensen opeens bezig waren met de diepere betekenis van het leven. Mensen werden de laatste jaren veel bewuster van de wereld om hen heen. Dus dat er iets aan zat te komen, had ik wel verwacht. Maar ik had niet gedacht dat de verandering die we met z’n allen nu doormaken zo groots zou zijn. Dit is hoe dan ook een keerpunt. Je hoeft niet spiritueel ingesteld te zijn om dat te kunnen beamen. Dat is een feit. Dit zal effect hebben op de wereldeconomie, op hoe we reizen, op grote bedrijven waarvan we nooit gedacht hadden dat die ooit failliet konden gaan, maar die we wel nodig hebben, op onze kijk op de natuur, de omgang met dieren en met elkaar.

Jezelf verrijken ten koste van een ander wordt verleden tijd

Tot een week geleden, waren nieuwsfeiten uit andere landen voor velen toch een snel vergeten ver-van-je-bed-show. “Oorlog in Syrië? Mehh, ja, vervelend, maar wat kun je eraan doen? Hongersnood in Afrika? Ja, heel naar, maar daar verander ik toch niks aan. Milieuvervuiling? Dat valt allemaal vast mee, ik rij, vlieg en consumeer nog even een eindje door. Ebola? Ach ja, het is maar in Afrika.” Maar het corona-virus is wereldwijd en brengt ons weer in verbinding. Ironisch genoeg door afstand van elkaar te houden, fysiek dan. Spiritueel komen we weer dichterbij elkaar dan ooit.

Wij zijn samen één!

Wij mensen staan met elkaar in verbinding. We behoren tot één en hetzelfde organisme. En dit betekent dat het lijden van ieder ander mens,  dier en eigenlijk alles dat leeft, direct met jou in verband staat en effect op je heeft. We hebben het lang goed kunnen praten voor onszelf. Waarom het ok is dat wij gelukkig en gezond zijn, terwijl andere datzelfde recht vaak door toedoen van deze Westerse consumptiemaatschappij niet hebben. Alles om te kunnen blijven leven in het ego, om ieders eigen hachje bijeen te kunnen houden, alles om enige verantwoordelijkheid naar die onzichtbare ander ver van ons af te houden.

Nu kunnen we niet meer om elkaar heen. We hebben elkaar echt nodig om dit te kunnen laten werken op de lange termijn. We zijn meer van elkaar afhankelijk dan ooit. Want waar mensen op andere plekken in de wereld leven met een slechte gezondheid en geen toegang hebben tot goede gezondheidszorg, kan dit direct lijden tot een nieuwe uitbraak in de directe leefomgeving van iemand aan de andere kant van de aarde. Status, macht, geld, religie en ras doen er niet meer toe. We moeten dit doen met elkaar, we zijn allemaal verbonden.

Ga niet mee in de collectieve angststroom

Ik ben ervan overtuigd dat dit een keerpunt zal zijn voor de mensheid. Dat degenen die nog niet wakker zijn, nu echt flink wakker geschud gaan worden. De uitkomst hiervan kan echt alleen maar mooi en positief zijn. We gaan met z’n allen een nieuwe en betere wereld tegemoet. Eindelijk! Maar zoals altijd met verandering is er nog een hele weg af te leggen en deze weg kan best ook beangstigend, verdrietig en overweldigend zijn.

Daarom is het belangrijk om elkaar daarin te respecteren en te helpen. Om elkaar niet bang te maken, maar door elkaar juist omhoog te trekken. Voed de angst niet bij elkaar. Ga niet mee in de collectieve angststroom. Volg de maatregelen op die van je verwacht worden, maar ga niet mee in alle enge verhalen en statistieken. Hou dat zoveel mogelijk op afstand voor zo ver dat kan. Blijf wakker, blijf bewust. Hou je focus op het mooie dat er ook is en dat er nog komen gaat. Want deze verandering is ook goed. Ik weet dat veel mensen dit niet graag horen, maar wanneer je naar het grotere plaatje kijkt, natuur, mens, dier, gebeuren er op dit moment ook hele mooie dingen.

De Kabbalistische visie

Volgens de Kabbalistische leer is de fysieke realiteit waarvan wij denken dat het de complete werkelijkheid is, slechts een fractie van de totale werkelijkheid. Onze waarneming van het Universum is beperkt door onze zintuigen, maar vormt daarmee tegelijkertijd de perfecte setting die we nodig hebben om tot spirituele groei te komen. Een leerschool op individueel niveau en op globaal niveau. Des te meer we elkaar hierin vooruit helpen, des te sneller de totale vooruitgang richting de eindbestemming zal zijn. De eindbestemming waar alleen onvoorwaardelijke liefde bestaat, waarin er een einde komt aan het lijden, daar waar alle puzzelstukjes op hun plek zullen vallen. Daar komen we nu met z’n allen weer een stuk dichterbij! Best een mooie gedachte toch?

Ego Vs. Innerlijke Zelf

Onze leerschool geeft ons eigenlijk in iedere situatie twee keuzes; de keuze voor het ego, dus angst en lijden, of de keuze voor ons innerlijke zelf, dus onvoorwaardelijke liefde, geluk en spirituele groei. En iedere keer dat wij nee kunnen zeggen tegen het ego, brengt dat ons weer dichterbij waar jij, maar ook de hele wereld, uiteindelijk moet zijn. Iedere actie van ieder persoon telt. Nee zeggen tegen ego brengt ons altijd een stap dichterbij de werkelijkheid en bij wie we werkelijk zijn. Ons innerlijke zelf weet dat het ego – en dus ook angst – een illusie is. Nu is het dan ook de tijd om je hier te allen tijden bewust van te blijven. Want het bewustzijn van de wakkeren is nodig om de rest hier ook doorheen te trekken.

Juist nu zullen veel mensen  kiezen voor angst. Hun angst is niet jouw angst, dus zorg dat je de angst niet overneemt. Alles gebeurt met een reden en ook dit moet zo zijn. Er is geen reden om bang te zijn. Dit is het levensproces. Wat er precies komen gaat? Ik weet het niet. Maar ik weet wel dat we de angst voor het onbekende los moeten gaan laten, de situatie nu omarmen zoals die is en onvoorwaardelijk geloof moeten hebben in de verandering die dit teweeg zal brengen.

Mijn tips om deze tijd goed door te komen?

 • Kijk naar Bruce Lipton; bioloog. Hij legt uit hoe ziekte veroorzaakt wordt door de gedachten die we hebben.
 • Leer om in het moment te leven en mindful te zijn.
 • Een aantal boeken hebben mij echt enorm geholpen om te leren om tot rust te komen. De boeken van Eckhart Tolle, Een Nieuwe Aarde en De Kracht van het Nu moet je echt gelezen hebben wat dit betreft. En Dr. Joe Dispenza schrijft over hoe je jezelf kunt genezen door je mindset te veranderen. Mocht je erg onrustig of angstig worden van de gedachte dat je nu ziek kan worden, dan kunnen zijn boeken op dit moment ontzettend helpend zijn. Dus ga lekker in het zonnetje zitten en pak een boek erbij. Mijn aanraders: 
var bol_sitebar={"id":"bol_1586092680347", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000078953423","familyId":"9200000078953423","site_id":"1009795","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":false,"button":true,"link_name":"Jij%20bent%20de%20placebo","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
 • Loslaattechnieken kunnen ook enorm helpen. Bij Flow of Life -Body Mind Release doe je dit met behulp van een coach.
 • Wist je dat je ook kunt leren om reiki op jezelf toe te passen? Reiki helpt je om de verbinding te zoeken met jezelf en meer balans te vinden. Kijk op Versterk Je Geest voor meer informatie over de cursus In Verbinding met Jezelf.
 • Start met het bestuderen van de Kabbalah! De Kabbalah is een blauwdruk van het leven. Het legt uit waarom we in deze fysieke wereld leven, wat het doel is van dit leven en hoe we lijden kunnen stopzetten. Bnei Baruch heeft geweldige lessen online staan op YouTube. Gratis dus! Hier de link naar de eerste les: Introduction to Kabbalah
 • Doe je spirituele werk. Werk aan jezelf. Ga op zoek naar je hogere zelf. En kom los van je ego.
 • Sport in huis!
 • Eet gezond.
 • Geniet van het mooie weer!
 • Kijk niet constant naar het nieuws. 1x per dag (liever nog minder of helemaal niet) om op de hoogte te blijven van eventuele nieuwe maatregelen is nuttig, maar de hele dag door nare berichten lezen, haalt je uit je positieve vibratie. En jouw positieve vibratie is juist wat de wereld nu nodig heeft!
 • Ben je gezond, kijk dan of er iemand in je omgeving is die je kunt helpen met boodschappen of oppassen.
 • Facetime met familie en vrienden.
 • Kom tot rust. We zijn altijd druk en aan het rennen geweest, maar dit is een oproep tot stilstand en bezinning.
 • Laat de controle los.

Heel veel kracht, geluk, liefde en gezondheid gewenst de komende tijd! En laat vooral een reactie achter als je een vraag of een suggestie hebt. :))

Liefs,

Angie

5x De Meest Inspirerende Affirmatiekaarten Sets 2020

Universele Beleiding - Inhale The Good Shit

Door iedere morgen de juiste intentie te zetten voor de rest van je dag, kun je de alvast een positieve richting geven. Je kunt dit doen met behulp van krachtige positieve gedachten, ofwel affirmaties. Affirmaties herinneren je om de hele dag een positieve mindset te behouden, wat er ook gebeurt. Ze helpen bij het stoppen van negatieve gedachten of uitspraken over jezelf. Ze houden je ook uit de fysieke illusionaire ‘realiteit’ van het ego waar we zo makkelijk in opgaan.

Affirmaties zijn magisch voor mij. Wanneer ik ze dagelijks tot me door laat dringen, voel ik direct een shift in mijn stemming, in de dingen die ik aantrek, in mijn relaties en in mijn financiën. Het omgekeerde geldt ook wanneer ik vergeet om ze door te nemen. De positieve gedachten maken dan vrij baan voor de negatieve gedachten en die maken daar uiteraard ook direct gebruik van. 😉 Dit is waarom affirmaties zo ontzettend belangrijk voor me zijn. Ze houden mijn energie hoog en ik bekijk de wereld met een positievere blik. Affirmaties geven hoop, zekerheid en vertrouwen. Ongeacht het verloop van mijn dag weet ik dat het hoe dan ook goed komt en zo moet zijn. Ze herinneren je aan je innerlijke kracht en om daarop te vertrouwen. Je bent je weer bewust dat alles wat er vandaag op je pad komt je weer de mogelijkheid geeft om verder te groeien.

Wat kun je doen met Affirmatiekaarten?

Affirmatiekaarten zijn kaarten met daarop verschillende affirmaties. Het verschil met gewone affirmaties en affirmatiekaarten is dat ze je kunnen helpen met het beantwoorden van levensvragen. Op iedere kaart staat een persoonlijke boodschap voor je en door iedere dag een kaart te trekken (of iedere week, iedere maand, net waar jij behoefte aan hebt), kun je je mindset richting het positieve dirigeren en uit je negatieve gedachtenpatronen komen. Elke boodschap is bedoeld om je een nieuw perspectief te bieden over een situatie waar je jezelf op dat moment in bevindt.

Je kunt de kaarten gebruiken wanneer je even niemand om je heen hebt en advies nodig hebt. Je kunt een goede set met affirmatiekaarten eigenlijk een beetje vergelijken met die goede vriend of vriendin, die altijd klaar staat met advies wanneer jij dat nodig hebt. Deze vriend haalt je nooit naar beneden, maar kiest er altijd voor om je een liefdevol, ondersteunend antwoord te geven. Een antwoord dat je altijd een perspectief zal geven, dat ervoor zorgt dat je je vraag of probleem op een positieve manier kunt benaderen. Deze vriend laat je zien dat er altijd een lichtpuntje is in iedere situatie. Je hoeft alleen je vragen te stellen en een kaart te trekken voor het antwoord.

Hoe vind je het Affirmatiedeck dat het beste bij je past?

De hoeveelheid Affirmatiedecks waar je vandaag de dag uit kunt kiezen is niet te tellen. Je kunt ze vinden in alle soorten en maten, in verschillende designs, met hele verschillende boodschappen. Het juiste affirmatiedeck kiezen is iets ontzettend persoonlijks. Het moet maar net resoneren met hoe jij op dit moment in het leven staat, wat je nodig hebt en welk design je aanspreekt. Toch wil ik een aantal sets met je delen die ik ontzettend mooi en inspirerend vind. Het zijn affirmatiedecks waarvan ik denk dat ze de meeste van jullie ook aan zullen spreken. Ik heb gekozen voor affirmatiedecks met helderse, elegante designs en met waardevolle affirmaties die je voor die je voor altijd met je mee kunt dragen.

Hoe gebruik je Affirmatiekaarten?

Simpel! Je kunt ze gebruiken zoals jij dat wil! Ze komen niet met vaste regels en je gebruikt ze op intuïtie. Stel een vraag, trek een kaart en zie welk antwoord het Universum klaar heeft staan voor jou vandaag. Je kunt de affirmatiekaart met je meenemen of de affirmatie uit je hoofd leren, zodat je deze de rest van de dag kunt herhalen voor jezelf. En heb je weer nieuw advies nodig of extra advies naast de boodschap die je eerder al ontvangen hebt, dan kies je nog een kaart uit. Je kunt dit zo vaak doen als jij wil; elke dag, elk uur, elke week, iedere maand! Het is helemaal aan jou. En je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om een vriend(in) of familielid te helpen met een brandende vraag.

En dan, de 5 Affirmatiedecks van mijn keuze!

Ik heb een lijst samengesteld van de best geïllustreerde affirmatiedecks met de meest inspirerende affirmaties die ik kon vinden waarvan ik denk dat ze met de meeste van ons zullen resoneren. Ze zijn allemaal gefocust op het behouden van een positieve mindset en om alles te bekijken vanuit een nieuw perspectief. Ze brengen je naar een hogere vorm van energie en in een diepere connectie met je innerlijke zelf en het Universum.

Voor de card deck moet je even op bindwijze overig klikken

Deze set met 52 affirmatiekaarten is geschreven door Gabby Bernstein. Zij is één van mijn grootste inspiratiebronnen, één van de beste teachers op het gebied van manifesteren, de wet van aantrekking. Gabby heeft ook bestsellers geschreven. In 2019 heeft zij samen met dit Affirmatiedeck het gelijknamige boek Super Attractor uitgebracht. Een boek dat je met stip bovenaan je Te Lezen lijstje moet hebben! 

Deze affirmatiekaarten zijn gemaakt om jou te inspireren om een leven te leiden vol van geluk en vreugde en zal je helpen om je dromen te manifesteren in de realiteit. Iedere kaart komt met een mantra die je ondersteunt en begeleidt en helpt je om in alignment te leven met je innerlijke zelf. 

Dit deck met affirmatiekaarten is geschreven door Louise Hay: de koningin van affirmaties! Zij is de auteur van één van mijn favoriete boeken. Wederom een gelijknamig boek: Je kun je leven helen. Dit boek heeft mijn kijk op het leven compleet veranderd, in de positieve zin. Dit boek hoort wat mij betreft in de standaard boekencollectie van iedere Manifesteerder thuis. Daarom mag dit deck van Louise zeker niet ontbreken in dit rijtje. Affirmaties en manifesteren beginnen gewoon bij Louise. 

Er zitten 64 affirmatiekaarten in deze set met ieder een eigen inspirerende boodschap om je eraan te herinneren dat je veilig bent en dat alles waar je naar op zoek bent, er al is. Iedere kaart nodigt uit om een kijkje naar binnen te nemen en jezelf bewust te worden van al het potentieel dat in je zit. 

Dit deck kaarten heeft echt een prachtig, kleurrijk, rustig design waar ik direct kalm van word. Net zoals bij alle andere decks kun je de kaarten zo vaak gebruiken als je wil. Deze kaarten helpen je om relaxter in het leven te staan en met het stoppen van negatieve gedachten die je tegenhouden in het bereiken van je dromen. Herprogrammeer je gedachten en verander je mindset met dit affirmatiedeck.

Dit Happy Life deck met affirmatiekaarten bestaat uit 54 kaarten met een artistiek en rustig design, met daarop – hoe kan het ook anders – affirmaties. En nog leuker, dat houten doosje wat je ziet, krijg je erbij. Zo kun je de kaart van de dag makkelijk in je zicht plaatsen. Dit affirmatiedeck is ontworpen door het Australische bedrijf Bullet Planner, die los van dit mooie kaartendeck nog heel veel andere self-love en zelfontwikkelingstools maken met designs waar ik echt verliefd op ben. 

“Start your day with an inspiration and a smile.”

~Bullet Planner~


 

En dan het laatste affirmatiedeck. Een licht en minimalistisch design. Ik hou ervan! Niet te veel poespas, dat maakt ook niet onrustig als je ernaar kijkt. Deze kaarten helpen je om te focussen op Aanwezig zijn in het Nu. En net als bij alle andere decks, kun je de kaarten weer zo vaak gebruiken als je behoefte aan hebt. De kaarten zijn verdeeld in 5 categorieën waar je mee kunt spelen, dat zijn: kindness, ritual, gratitude, journal en reflection. 

Hopelijk heb ik je op weg geholpen in je zoektocht naar het perfecte deck met Affirmatiekaarten dat het beste bij je past. In ieder geval hoop ik je geïnspireerd te hebben om affirmatiekaarten te gebruiken als je dat nog niet doet en zal dit je weer dichterbij het manifesteren van je wensen en verlangens brengen. 

Liefs!

Manifesteren op het ritme van de maan

De maan en vrouwelijkheid

De maan is magisch, dat voel je
wanneer je naar haar kijkt. Je voelt dan dat je in contact staat met je
innerlijke zelf en het Universum. De maan staat symbool vrouwelijkheid,
vruchtbaarheid en het onderbewustzijn. Je hebt als vrouw dan ook een spirituele
connectie met de maan. Dat haar energie in verbinding staat met de vrouw, maakt
zij duidelijk met haar maancyclus die ongeveer net zo lang duurt als de
menstruatiecyclus van de vrouw.

Maansymptomen

Herken
je dit: emotioneler en meer in jezelf gekeerd zijn op bepaalde dagen van de
maand? Of een terugkerend maandelijks patroon van dagen waarop je juist barst
van de energie? Slapeloze nachten tijdens volle maan? Dit komt omdat de maan de
emoties van de vrouw beïnvloedt. Voor iedere gemoedstoestand heeft zij het
perfecte moment uitgekozen en zij laat jou via je emoties en de stand van de
maan zien wanneer.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens
iedere fase van de maan is er een energie aan het werk die op dat moment het
krachtigst is. En iedere vorm van energie heeft een functie, een doel waar jij
mee aan de slag kunt. De maan begeleidt de vrouw hierin doordat zij de energie
van dat moment weerspiegelt in haar gemoedstoestand. Wanneer je je hier bewust
van bent, kun je leren uit iedere fase het beste te halen en zo je groei en je
manifestaties meer kracht bij te zetten. Hoe handig is dat?

De heilige vrouw

Vroeger was het heel gewoon voor een
vrouw om een connectie te hebben met de maan. Je menstrueerde onder de nieuwe
maan en je ovuleerde tijdens volle maan. Menstruatie werd niet gezien als iets
onreins en beschamends, maar als heilig. Vrouwen weten vaak niet waarom hun
emoties opeens zoveel sterker worden, omdat ze niet meer in contact staan met
zichzelf en hun natuur. Wisselende emoties worden slechts gezien als nare
bijkomstigheid van die oh zo vervelende menstruatie en worden vaak afgekeurd en
weggestopt. Terwijl we er juist mee in verbinding horen te staan en hun functie
horen te begrijpen, zodat we ze kunnen gebruiken als vrouwelijke kracht in
plaats van als een zwakte. De verbinding met de maan is vandaag de dag ver te
zoeken.

Een cyclus om te menstrueren en manifesteren

En dat is zonde! De emoties die je
voelt zijn er niet voor niets. Leer ermee werken en stop ze niet meer weg. Je
hoeft er niet tegen te strijden, want het zijn hele mooie tools die jij kunt
gebruiken. De maan- en menstruatiecyclus geven je houvast op je pad om
dichterbij je eigen waarheid en potentieel te komen. Zo kom je weer in
alignment met je vrouwelijke natuur en het Universum. En dat is goed, want in
alignment zijn is weer een voorwaarde om te kunnen manifesteren. 

De maan en de wet van aantrekking

Door te leven op het ritme van de maan
– een nieuw begin, opbouw, verlichting en weer loslaten – geef je jezelf
richting op je spirituele pad. Door het nemen van de juiste afslagen op de
route, kom je los van chaos en verwarring en zet je je manifestaties en groei
extra kracht bij. De maan helpt je zo om je leven beter in te delen en je
keuzes beter te kunnen timen.  

De maan begeleidt je dus niet alleen in je menstruatiecyclus, maar ook in je manifestatiecyclus. Net zoals het ritme van de maan een natuurkracht is, is de wet van aantrekking dat ook.

De fases van de maan:                     

Nieuwe maan

Wanneer de maan onzichtbaar is, omdat
de zon precies achter de maan staat, is het de periode van donkere/nieuwe maan.
Tijdens de nieuwe maan menstrueert de vrouw. Deze periode symboliseert een
nieuwe start en de rijping van de eicel. Neem deze dagen tijden voor jezelf,
mediteer en doe aan zelfbeschouwing, want de energie van de vrouw staat nu op
het laagste punt. Denk na over verlangens die je deze maanperiode wil manifesteren,
maak een lijst, maar ga nog niet over tot actie. Dit is immers een periode van
rust.

Wassende maan

Dit is de reis van de onzichtbare maan
tot volle maan en duurt 6 dagen. Het is de overgang van donker naar licht. De
aanloop naar volle maan is het moment om je plannen verder uit te werken en tot
actie over te gaan. Je mentale kracht is nu het sterkst en daarom is dit de
fase waarin je je doelen en verlangens doelbewust aan kunt gaan trekken. Kijk
in je lijst met verlangens welke verlangen deze maancyclus het belangrijkst
voor je is en focus jezelf volledig op dit doel. Visualiseer hoe je jezelf zal voelen
wanneer je je verlangen daadwerkelijk in handen hebt. Spreek dagelijks affirmaties
uit en hou dit vol tot het eind van de cyclus.

Volle maan

De kracht
van de maan is nu het sterkst en je bent nu op je hoogste energetische punt. Hierdoor
kan het zijn dat je ’s nachts urenlang wakker ligt, conflicten tot uitbarsting
komen, je emoties worden versterkt, je intenser droomt of zelfs slaapwandelt. Ook
ben je nu meer naar buiten gericht, zekerder van jezelf, energiek en creatief. Geef
nu het laatste zetje aan je doelen!

Dit is
ook het moment om zwanger te raken, voor helderziende waarnemingen en het
opladen van je kristallen. Het is de meest vruchtbare periode. Voel dat hetgeen
waar je zo naar verlangt dichtbij is. Vertrouw hierop! Het Universum zal je
leiden. Nu de maan op volle sterkte is, kun je jezelf nog dieper verbinden met
haar energie door een wandeling te gaan maken onder haar licht.

Afnemende maan

De periode van bezinning, actie en
reactie is voorbij. Het is tijd voor reflectie. Hoe heb je de afgelopen cyclus
ervaren? Laat negatieve impressies die je hebt opgedaan los, want dit is de tijd
om weer op te ruimen en af te stoten, om afscheid te nemen en knopen door te
hakken. Bedenk op welke gebieden je je leven wenst te reinigen of veranderen en
hoe je dat nu voor jezelf blokkeert. Identificeer deze blokkades en gebruik de
kracht van de afnemende maan om je hierbij te helpen. Je zal zien dat wat je
nodig hebt opeens op je pad komt: het juiste boek, de juiste tekst, de juiste
persoon. Let goed op de signalen! Onderneem de laatste actiepunten die nodig
zijn om je doel te behalen, laat los en laat die manifestatie maar komen!

Louise Hay – Je kunt je leven helen: Boek Review

Je kunt je leven helen

Nog een boek dat mijn leven heeft veranderd: ‘Je kunt je leven helen’. Geschreven door Louise Hay; de koningin van de positieve affirmaties wat mij betreft! Het werd me aangeraden door een collega en daar ben ik haar nog steeds erg dankbaar voor. Veel van de teksten uit dit boek heb ik opgeslagen in mijn collectie met ‘dagelijks door te nemen affirmaties’.

De koningin van de affirmaties: Louise Hay

Louise Hay was één van de oprichters van de zelfhulp-beweging in de wereld. Was inderdaad, want ze is helaas niet meer onder ons. Althans, niet in de fysieke vorm, maar wel degelijk in de erfenis aan kennis die zij heeft nagelaten aan de wereld. Zij sprak in de jaren ’70 al over de connectie tussen lichaam en geest, toen deze gedachte nog helemaal niet zo mainstream was. Eerst heeft ze over dit onderwerp het boek Heel je geest geschreven. Een boek dat ik zelf (nog) niet gelezen heb, maar hoog op mijn lijstje met te-lezen-boeken staat. En later heeft ze ‘Je kunt je leven helen’ geschreven. Een boek dat zeer de moeite waard is om een apart artikel aan te wijden op mijn blog!

Je kunt je leven helen

In het boek legt Louise uit hoe onze gedachten en opvattingen onze levens bepalen. En dat zelf-liefde de sleutel is naar genezing. Zij gelooft dat je je lot zelf kunt creëren en dat je de minder leuke situaties in je leven om kunt keren naar iets positiefs. Dit door te werken aan je mindset. Zij gelooft dat ziektes, geestelijk of fysiek, samenhangen met je geestelijke gesteldheid. Volgens Louise worstelen veel mensen met het geloof dat zij eigenlijk niet goed genoeg zijn en het niet waard zijn om geliefd te worden, genoeg geld te hebben, een zorgeloos bestaan te leiden etc. De meeste van ons zijn met deze opvattingen grootgebracht en je staat er meestal niet eens meer bij stil dat je jezelf met beperkende gedachten continu naar benden haalt en limiteert. “Ik ben het niet waard om..”, “Waarom gebeurt mij dit altijd?”, “Ik kan dit niet”, “Ik ben niet mooi/slank/slim/noem het maar op genoeg” en ga zo maar door. Louise Hay helpt je in ‘Je kunt je leven helen’ om je negatieve gedachtepatronen te doorgronden, zodat je er bewust van bent en er anders naar kunt gaan kijken. En zij leert je in dit boek om bewust positieve gedachten in te zetten, ook wel affirmaties genoemd. Met als doel dat je natuurlijk op de eerste plaats veel gelukkiger wordt met jezelf, wat dan vervolgens weer een uitwerking heeft op de rest van je leven.

Ik heb zelf ontzettend veel opgestoken van dit boek. Ik ben me veel bewuster geworden van mijn eigen negatieve opvattingen en gedachtepatronen. En als je meer bewust bent, kun je ook makkelijker ingrijpen en de gedachte omkeren naar iets positiefs. Er staan super veel affirmaties in dit boek over verschillende thema’s die je zo door Louise worden aangereikt en waar je voor de rest van je leven gebruik van kunt maken. Dankzij dit boek ben ik echt een stuk bewuster geworden dat mijn heling op geestelijk vlak (en daarmee dus ook op het fysieke vlak) in mijn eigen handen ligt. Dat ik niet het slachtoffer ben in mijn eigen verhaal. En dat slachtoffer zijn in je eigen verhaal ook een keuze is. Dit boek heeft mij heel erg geholpen op mijn weg naar een positiever en gelukkiger leven. Door dagelijks te focussen op de affirmaties in dit boek, merk ik dat mijn mindset iedere dag weer een beetje meer de goede richting ingaat. Met positief denken kun je eigenlijk niets verliezen, hooguit winnen. Dus dit boek is het lezen echt de moeite waard als je je leven ook graag een positievere draai wil geven.

Het is ook echt niet zo dat je na het lezen van ‘Je kunt je leven helen’ niet meer tegen problemen aanloopt, maar je leert je kijk op je problemen wel zo te veranderen, dat veel problemen na een tijdje eigenlijk helemaal niet zo’n groot probleem meer zijn. We hebben vooral geleerd dat geluk zit in een leven zonder lastige situaties. En dat betekent dat deze zoektocht altijd in teleurstelling eindigt. Het zit ‘m niet in het vinden van een leven zonder moeilijkheden, maar in het vinden van een leven waarin je op een gelukkige manier met je moeilijkheden om kunt gaan. En dat heeft Louise mij geleerd.

Hopelijk heb je genoten van mijn review en mocht ik je geïnspireerd hebben om het boek te lezen, dan kun je het boek hier kopen:

En als je toevallig Kobo-plus hebt, kun je het gratis downloaden! :))

Liefs,

Angelica

Hoe je op een positieve manier je persoonlijke grenzen kunt bewaken door het toepassen van de Wet van Aantrekkingskracht

Positieve affirmaties

Leven met een positieve mindset levert mij nog met regelmaat struikelblokken op in bepaalde situaties. En omdat ik heb gemerkt dat het bewaken van je eigen grenzen – niet alleen voor mezelf, maar ook voor veel anderen – toch wel een puntje is. Want als je besloten hebt dat je altijd positief wil zijn en denken, omdat je weet dat je aantrekt wat je denkt, kun je eigenlijk nooit eens onaardig of egoïstisch zijn. Maar soms is het juist even nodig om wat harder te zijn en die energie bij de ander te laten in plaats van bij jezelf. Anders blijf je in irritatie hangen en wordt het een vicieuze cirkel waarin je situaties blijft aantrekken waarin anderen over je grenzen heengaan.

Wanneer je jezelf erop betrapt dat je aan het klagen bent, omdat een ander iets herhaaldelijk blijft doen, terwijl jij dat als zeer onprettig ervaart, weet je dat je toelaat dat die ander je grenzen overschrijdt. En misschien heb je dit voor je gevoel wel aangegeven bij de desbetreffende persoon, maar de boodschap is dan kennelijk niet serieus opgepakt. Dus ergens gaat er iets fout. Nu heb je waarschijnlijk altijd geleerd dat wanneer iemand over je grens is gegaan en jij dat aangegeven hebt, maar de situatie zich vervolgens toch weer voort blijft doen, dit komt omdat de ontvangende kant maar niet naar je wil luisteren. Maar ik denk dat je door de Wet van Aantrekkingskracht toe te passen toch meer invloed kunt hebben op de situatie dan je nu misschien denkt. Je staat nu voor de keuze om ofwel te accepteren dat de situatie zo blijft, met alle irritaties van dien. Dat brengt ontzettend veel negatieve energie in jezelf en met negatieve energie beperk je jezelf. Of je kiest er nu voor om de controle terug te pakken over je gevoel en energie.

Ik geloof zelf heel erg dat we hier zijn om te leren en dat we op ieder moment te maken krijgen met een thema dat terugkeert in je leven. Een vervelende situatie die zich in verschillende gedaantes blijft herhalen. En ik ben ervan overtuigd dat zo’n probleem pas verdwijnt, wanneer je dit met je innerlijke zelf hebt opgelost. Dus als jij op dit artikel bent uitgekomen, zou het best eens zo kunnen zijn dat het opstellen van regels en grenzen en de controle terug leren nemen over je energie, zomaar eens jouw huidige leerthema kunnen zijn. Met dit artikel hoop ik je in dat geval weer een stukje vooruit te helpen in je proces. Zo kun jij de energie weer te je hebt (net als ik overigens) vaker moeite met het aangeven van je grenzen, hoop ik je met mijn tips weer een stapje vooruit te helpen in je proces. En hopelijk kun je deze energieblokkade snel opheffen, zodat de energie die je nodig hebt om te kunnen manifesteren wat je wél wenst, weer snel kan stromen!

Vaak accepteren we onacceptabel gedrag van een ander omdat ze het eigenlijk niet zo slecht bedoelen, of omdat je bang bent de onderlinge relatie te verstoren, omdat het een familie-dingetje is of juist werk-gerelateerd en je deze persoon bijna elke dag tegenkomt. Maar wanneer dit als gevolg heeft dat die ander zijn/haar gang kan gaan, terwijl jij de positieve energie waar je de dagen ervoor zo op gemediteerd hebt, direct weer weg voelt zakken, dan gaat er iets niet helemaal goed. In plaats van de schuld bij de ander neer te leggen is het belangrijk om jezelf allereerst te realiseren dat je dit zelf (toch te veel) toelaat en dat je eerst bij jezelf naar binnen moet om na te gaan wat je onbewust uitzendt naar de ander, waardoor die ander denkt dat het acceptabel is om dit storende gedrag naar jou te vertonen. We leren anderen namelijk wat ze van ons kunnen verwachten door wat we zelf uitstralen en door wat we eigenlijk zelf van onszelf vinden. Wanneer je toelaat dat er over je grenzen wordt gestapt, heeft dit vaak met je eigen onzekerheid en gevoel van eigenwaarde te maken. Ergens vind je dat het jouw taak is om de ander te pleasen, zelfs als dat betekent dat je er zelf minder happy door wordt. Ga dus bij jezelf naar binnen, probeer de oorzaak te vinden en werk aan dit punt. Je kunt degrensovertredernu aanspreken (soms kan dat echt nodig is), maar als je de reden waarom je deze situatie om te beginnen hebt aangetrokken niet aanpakt, blijven gelijksoortige situaties terugkeren in de toekomst.

Er zijn nog meer manieren om ervoor te zorgen dat er niet over je grenzen wordt gestapt zonder in negatieve energie te vervallen. Ik zet hier wat voorbeelden voor je op een rij:

 • Schrijf een aantal affirmaties op voor jezelf die je kracht geven in deze situatie en waarmee je jezelf focust op wat je wel van die persoon wil aantrekken. Hoe wil je dat deze relatie eruitziet? Hoe gaat deze persoon dan met je om? En hoe ziet je wereld eruit als je grens wel gerespecteerd wordt? Een aantal mooie bijpassende affirmaties:
  • Het is ok om nee te zeggen
  • Ik heb het recht om mezelf veilig en gerespecteerd te voelen
  • Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk
  • Het geluk van anderen is niet mijn verantwoordelijkheid
  • Ik heb het recht om mijn eigen levensstijl te kiezen
  • Ik heb het recht om mijn eigen mening, behoeften en gevoelens te uiten
  • Ik geef mezelf toestemming om te zijn wie ik ben
  • Ik ben genoeg zoals ik ben
  • Ik heb alleen mensen in mijn omgeving die me respecteren
  • Ik trek alleen liefdevolle relaties aan
  • Ik ben een mens en mijn gevoelens mogen er zijn
 • Soms kan het nodig zijn om met de persoon zelf te praten en (nogmaals) duidelijk aan te geven wat je als onprettig ervaart en dat je dit vanaf nu niet meer accepteert. Laat weten dat de ander hier zelf mee kan doen wat hij/zij wil, maar dat dat wel betekent dat je afstand neemt als je grenzen niet gerespecteerd worden. Dus laat weten wat je nodig hebt, maar blijf vervolgens niet hangen in de negativiteit. Met de Wet van Aantrekking is het ook het beste om aan te geven wat je wel wil ontvangen en minder de focus te leggen op wat je niet wil (al is het in een gesprek wel slim om ook duidelijk aan te geven wat het is dat je als onprettig ervaart, anders kan het probleem vaag blijven).
 • We zitten vaak zo vast in een web van loyaliteit, waardoor we het gevoel hebben dat we niet het recht hebben om onze eigen grenzen te stellen. Maar vergeet niet – zeker als je het al meerdere keren aangegeven hebt – dat net zoals de ander vindt dat hij zo met je om mag gaan, jij ook het recht heeft om aan te geven dat je dat niet meer accepteert. Ken jezelf deze waarde toe en maak jezelf niet inferieur aan een ander.
 • Ik heb zelf best vaak afstand genomen van mensen wanneer ik dat nodig vond. En in het uiterste geval is dit soms wat je nodig hebt, om weer in je eigen energie te kunnen zijn. Wanneer je bij iemand te vaak een naar gevoel krijgt en je er niet vrolijk vandaan komt, is dat een heel duidelijk signaal van je innerlijke zelf. Afstand nemen is niet egoïstisch wanneer deze relatie je alleen maar uit balans trekt. Je hoeft natuurlijk niet bij het eerste negatieve woordje direct de vriendschap/relatie te verbreken, maar wanneer je merkt dat je vaker laag dan hoog in je energie na contact met een persoon, is afstand wel een gezonde afweging om te maken.
 • Negatieve emoties geven aan wanneer je iets aan een situatie moet veranderen. Jij hebt de controle over je eigen leven. En uiteindelijk is alles een keuze, óók het accepteren van onacceptabel gedrag van anderen. We zijn snel geneigd om dan in de slachtofferrol te raken en te denken dat er geen opties zijn in de situatie, maar ze zijn er wel. Zoek ernaar en je zult vinden!
 • Volgens de Wet van Aantrekking trekken we aan wat we uitzenden. Daarom is het belangrijk dat je probeert zo snel mogelijk terug in je eigen energie te stappen en jezelf te focussen op de gewenste uitkomst. Blijf niet hangen in boosheid, verdriet en neerslachtigheid om ‘wat die ander je aandoet’, want je trekt meer aan van wat je voelt. De Wet van Aantrekking gaat er vanuit dat je emotie is waar je nog meer van verlangt, dus laat de situatie zo snel mogelijk los wanneer dat kan en doe dingen waardoor je je juist goed voelt.
 • Onthou ook dat je ervaring met de buitenwereld een reflectie is van wat je van binnen voelt en over jezelf denkt. Zodra je stopt met geloven dat het nodig is om in situaties compromissen te moeten sluiten en jezelf op te offeren, zal dat ook reflecteren in je fysieke ervaring met de buitenwereld.

Wanneer je je grenzen leert stellen, wordt het manifesteren van de dingen die je wel wil steeds makkelijker. Je zal zien dat gelijke situaties steeds zeldzamer worden wanneer opkomen voor jezelf geen obstakel meer is, maar een bevrijding. Schuldgevoel bij het stellen van grenzen heeft vooral te maken met het gevoel dat jouw waarde samenhangt met het gelukkig maken van de ander, maar zodra je daar doorheen durft te stappen, zul je merken dat dat schuldgevoel minder wordt met de tijd en jij beter in alignment kunt blijven en energieker bent! En daarmee trek je automatisch ook weer betere relaties aan!

Succes!

Liefs

Angelica

De 7 chakra’s en hun betekenis

Human energy chakra system, ayurveda love asana vector illustration

Tijdens je yoga-les heb je je yoga-lerares vast wel eens horen zeggen welke chakra er tijdens die les wordt geopend. Of welke chakra wordt geopend door de asana (yoga-houding) die je aan het doen bent. Voel je de energie al stromen?

Maar wat zijn chakra’s eigenlijk? En waar staat iedere chakra precies voor? Wat betekent het als je een blokkade hebt? En hoe open je deze chakra dan weer? Het is belangrijk om de betekenis van de chakra’s te weten, zodat je weet hoe je jezelf in balans kunt krijgen en behouden. Je leest het hier!

Chakra’s: de energieportalen van je ziel

Wat zijn chakra’s en wat is de betekenis van de chakra’s?

Chakra’s zijn energieportalen op verschillende punten in je lichaam. Letterlijk vertaald uit het Sanskrit betekent het: wiel. Ze lopen van onderaan je ruggengraat tot aan de top van je hoofd en ze reguleren de flow van de energie in je lichaam. Chakra’s kunnen in balans zijn, dan voel je je top. Maar wanneer bepaalde chakra’s uit balans zijn, heb je een blokkade en wordt de levensenergie die hoort te stromen verstoord. Die blokkades uiten zich vervolgens lichamelijk, emotioneel en spiritueel. Iedere chakra staat in verbinding met een bepaald deel van het lichaam. Je lichaam en geest communiceren met je wanneer een chakra – en dus de energieflow – uit balans is. Door te kijken welke chakra hoort bij de lichamelijke of geestelijke klachten waar je last van hebt, weet je ook waar de blokkade zit. Zo weet je ook waar je aan kunt werken om jezelf weer terug in balans te krijgen. Chakra-blokkades kunnen o.a. opgeheven worden door bepaalde asana’s (yoga-houdingen), aromatherapie en stenen.

Er zijn meerdere chakra-systemen, maar het Chakra-systeem van 7 primaire chakra’s is wordt het meest gebruikt en zal ik ook gebruiken in mijn uitleg over de betekenis van de chakra’s. Per chakra leg ik aan je uit waar deze voor staat, waar deze chakra invloed op heeft, wat er gebeurt als deze chakra geblokkeerd is en welke yoga-houdingen, stenen en olie je kunt gebruiken om de chakra weer te openen.

De 7 chakra’s zijn van onder naar boven:

1e Chakra: Mooladhara

2e Chakra: Swadishthana

3e Chakra: Manipura

4e Chakra: Anahatha

5e Chakra: Vishudha

6e Chakra: Ajna

7e Chakra: Sahasrara

Mooladhara

Betekenis chakra: Mooladhara is Sanskrit voor wortel. Het is je root chakra, je basis. Het staat voor het fysieke, het aardse, omdat deze chakra het laagst zit. Deze chakra wordt ontwikkeld tussen het 1e en 6e levensjaar; de periode waarin je je basis vormt. Om deze chakra goed te ontwikkelen is een directe verbinding met de aarde nodig. Dan brengt Mooladhara stabiliteit en veiligheid, financiele zekerheid en vertrouwen.
Kleur: Rood
Wanneer ontwikkeld:Tussen het 1e en 6e levensjaar
Essential oil:Steen/mineraal:Hematiet, zwarte obsidiaan, zwarte toermalijn, bloedsteen, granaat, robijn
Asana’s:Staande houdingen
Trikonasana
Element:Aarde
Locatie:Perineum
Staat in verbinding met:Bekken, benen, spieren, botten, voeten, heupen, immuunsysteem
In balans: Financiele zekerheid, veiligheid, gronding
Uit balans:Bekkenbodem, aambeien, sciatica, problemen met heupen, knieen, enkels, voeten, onzekerheid, onverantwoordelijk, zelfmedelijden

Swadishthana

Betekenis chakra:Ook wel sacraal chakra genoemd. Deze chakra staat voor relaties, relaties buiten de familie, creativiteit, seksualiteit en het ontdekken van keuzevrijheid. Hier leer je te luisteren naar je survival instinct opgebouwd en je zintuigen te gebruiken. Ook is dit de fase waarin je leert wat van jou is en om dat te verdedigen, je territorium dus.
Kleur: Oranje
Wanneer ontwikkeld:Tussen 6e en 12e levensjaar, de ontwikkeling van het survival instinct
Essential oil:
Steen/mineraal:Carneool, oranje, tangerine kwarts, citrien, agaat, vuursteen
Asana’s:Forward bend:
Pashimottanasana
Element:Water
Locatie:Onderbuik, 2 cm onder het midden van je buik
Staat in verbinding met:Seksuele organen, dikke darm, nieren, blaas, appendix, ruggengraat (onderste deel)
In balans: Seksualiteit, creativiteit, voorkeuren, verlangen, hebzucht
Uit balans:Lage rugpijn, gynaecologische problemen, PMS, onvruchtbaarheid, prostaat, impotentie, nierstenen

Manipura

Betekenis chakra:Wordt ook solar plexus genoemd. Dit chakra staat voor het leren opkomen voor jezelf, om jezelf voorop te stellen. Je leert dat je de touwtjes zelf in handen hebt en dat je dus kunt transformeren, zoals bijv. transformeren van zwak naar sterk, van ongelukkig naar gelukkig.
Kleur: Geel
Wanneer ontwikkeld:Tussen 12e en 16e jaar
Essential oil:
Steen/mineraal:Honing calciet, gele fluoriet, zwavelsteen, vuursteen, azumar, jade, oceaan jaspis, bergkristal, aragoniet
Asana’s:Twists:
Manipura
Element:Vuur
Locatie:Ter hoogte van de navel
Staat in verbinding met:Maag, lever, milt, galblaas, pancreas, dunne darm, ruggengraat (midden)
In balans:Introvertie/extravertie, kracht/zwakte
Uit balans:Moeite met het nemen van beslissingen. nerveus in groepen, diabetes, eetstoornissen, hepatitis, constipatie, diarree, zelfdestructief gedrag, intolerantie

Anahatha

Betekenis chakra:De hart chakra. Deze staat voor stabiliteit en harmonie in het leven. De realisatie dat er een heel universum is, dat er een groter plaatje is en om onvoorwaardelijk lief te hebben.
Kleur: Groen
Wanneer ontwikkeld:Tussen 16e en 21e levensjaar
Essential oil:
Steen/mineraal:Groene fluoriet, jade, amazoniet, heliotroop, groene opaal, girasol, groene apatiet, nefriet, rozenkwarts
Asana’s:Achteroverbuigingen:
Element:Lucht
Locatie:Hart
Staat in verbinding met:Hart, bloedsomloop, ribben, borstkas, longen, schouders, armen, borst, ruggengraat (bovenste deel)
In balans:Compassie, delen, onvoorwaardelijke liefde
Uit balans:Depressie, overemotioneel, teleurgesteld, hoge bloeddruk, hartziektes, astma, borstkanker, schouderproblemen

Vishudha

Betekenis chakra: Keel chakra. Voor jezelf leren spreken, maar ook leren wanneer je stil moet zijn. Wanneer deze chakra geopend is, kun je jezelf uiten.
Kleur: Blauw
Wanneer ontwikkeld:Tussen 21e en 26e levensjaar
Essential oil:
Steen/mineraal:
Asana’s:Omgekeerde houdingen:
Vishudha
Element:Ether
Locatie:Nek
Staat in verbinding met:Strottenhoofd, schildklieren, keel, nek, mond, tanden
In balans:Wijsheid
Uit balans:Agressie, moeilijkheden om te spreken, keelpijn, kou, tand(vlees)problemen, stijve nek, schildklierproblemen

Ajna

Betekenis chakra:Third eye chakra, hier wordt wijsheid ontwikkeld. Als deze chakra geopend is kun je op een kalme manier omgaan met verschillende situaties. De zintuigen zijn hier sterk ontwikkeld; hypersensitiviteit. Deze chakra brengt de helende energie en soms helderziendheid.
Kleur: Paars
Wanneer ontwikkeld:Tussen 26e en 33e levensjaar
Essential oil:
Steen/mineraal: Lapis Lazuli, bergkristal, ammoniet, blauwe apatiet, paarse fluoriet, blauwe topaas
Asana’s:Balancing:
Ajna
Element:Licht
Locatie:Tussen de ogen
Staat in verbinding met:Hersenen, zenuwstelsel, ogen, oren, neus, pijnappelklier, zicht
In balans:Volledige zelf-realisatie, intuitie, wijsheid
Uit balans:Hoofdpijn, slapeloosheid, neusholte-infectie

Sahasrara

Betekenis chakra:Kroon chakra. Hier ligt de opening naar het spirituele. Als deze chakra geopend is ben je onbaatzuchtig, je hebt niets meer nodig en kunt altijd in het ‘nu’ blijven.
Kleur: Violet-wit
Wanneer ontwikkeld:Na het 33e levensjaar
Essential oil:
Steen/mineraal:Amethyst, bergkristal, witte agaat, witte calciet
Asana’s:Meditatie
Sahasrara
Element:Ether
Locatie:Bovenkant van het hoofd
Staat in verbinding met:Bovenste deel hersenen, skelet, spieren, huid
In balans:Open-minded, wijsheid, kennis
Uit balans:Chronische moeheid, huidaandoeningen

Waarom Yoga & Mindfulness goed is voor je kindje + producten om je practice spelenderwijs extra leuk te maken!

Yoga for kids

Nu ik mama ben geworden lijkt het me zo leuk om mijn yoga practice samen te gaan doen met m’n kleintje. Maar hoe maak je yoga nu interessant en plezierig voor je kindje? Hoe kun je je kindje de voordelen van mindfulness en yoga meegeven, zonder dat het saai wordt? Ik ben het internet afgestruind op zoek naar de tofste boeken, yoga matjes en andere producten die hierbij kunnen helpen en deze deel ik dan uiteraard ook weer graag met jou!

Waarom is yoga voor kinderen belangrijk?

Maar waarom is het zo belangrijk om aan mindfulness en yoga voor kinderen te doen? Wat heeft je kindje er precies aan?

Samen aan yoga en mindfulness doen met je kindje draagt om te beginnen natuurlijk bij aan de connectie die je met elkaar hebt. Je hebt even quality time waarin je gewoon even heerlijk samen bezig kunt zijn. Het is een gezonde en speelse manier om met elkaar te connecten! Yoga helpt je kindje bij het creeren van gezonde gewoontes. Je werkt aan kracht, coordinatie en flexibiliteit en op mentaal vlak leer je je kindje zich bewust te zijn van zijn/haar lichaam en om vertrouwen in zichzelf te hebben. Yoga en mindfulness kunnen je kindje helpen om beter om te leren gaan met angsten, stress en om meer innerlijke rust te voelen. Het verbetert de algehele stemming van je kindje en het helpt je kindje bij het maken van beslissingen. Kortom: het verbetert het welzijn van in de breedste zin van het woord. Yoga en meditatie zouden wat mij betreft bij de standaard opvoeding van elk kind moeten horen en er zou op elke school in les gegeven moeten worden. Vooral in de wereld overvol met prikkels, waar we vandaag de dag in leven en waar veel kinderen ook echt last van hebben (net als ons volwassenen overigens). Yoga en mindfulness geven dan weer wat rust en ruimte, waar dat anders moeilijk te vinden is.

Alleen maar voordelen dus! Maar hoe kun je yoga en mindfulness nou leuk maken voor je kindje, zonder dat het saai voor hem/haar wordt? We weten allemaal dat kinderen snel afgeleid en verveeld kunnen zijn en snel hun focus kunnen verliezen. Gelukkig zijn er super leuke producten die je kunt gebruiken om je kindje spelenderwijs kennis te laten maken met yoga en mindfulness. Ik heb de leukste voor je uitgezocht:

Boek: Welterusten Yoga

Laat je kindje kennismaken met de eerste yoga poses door middel van het verhaal in de boek. Dit boek vertelt het verhaal van de wereld die gaat slapen met yogahoudingen voor kinderen. Het is een reeks die je elke dag voor het slapengaan samen kunt doen en zo de dag mindful af te sluiten.

Boek: Yoga voor kinderen

Een prachtig prentenboek vol met yogahoudingen om samen te doen met je hele gezin.

Boek: Itsy Bitsy Yoga voor baby’s en voor peuters (alleen in het Engels)

Spel: Yoga Kiddy

Leer je kindje al spelende yoga met dit spel. Bewegen doe je samen of alleen aan de hand van de dobbelstenen en de getrokken kaarten. Dit spel is een zoektocht naar perkament vol met leuke uitdagingen en yogaposes. Zodra alle stukken perkament gevonden zijn, is het spel afgelopen.

Yogamatten voor kinderen:

Gaiam Yoga Mat Roze of Blauw:

Kindergie Yoga Mat

“Voet op de kat, hand op de koe!” Met dit design leert je kindje makkelijk de verschillende yoga poses te onthouden.

Yoga voor kinderen op muziek: Het dansende dierenbos

Bewegen of juist even uitrusten samen met de dansende dieren in het bos. Elke yogahouding is een stukje van het bos. Bijvoorbeeld een boom, een leeuw of een slak en de snelheid van de muziek past ook bij de houding (langzaam bij de slak en sneller bij de aap).

Ken jij nog andere leuke yoga producten voor kinderen? Laat het hier weten in de comments!

Veel yoga-plezier samen met je kleintje!

Liefs

Angelica

Depressie en angst overwinnen met de motiverende tools van Blessing Manifesting

BlessingManifesting2020

Lieve positieve-zelfmanifesteerder,

Zoals beloofd deel ik hier alles met jou wat het mij tot nu toe goed geholpen heeft als het om depressie en angst overwinnen, de Wet van Aantrekkingskracht en een positieve mindset gaat. En ik heb nu weer zoiets leuks gevonden waar ik weer helemaal blij van word! 🙂

Namelijk de website van Blessing Manifesting! De creatieve geest achter deze site is Dominee; een blogster die net als ik ook te maken heeft gehad met depressie en anxiety. We zijn op een aantal dagen/weken na even oud, introvert, getrouwd, cat-lover en bi-racial. Dus ik voelde me direct verbonden met haar! En zoals het mijn passie is om anderen te helpen op hun pad van positiviteit, angst overwinnen, spiritualiteit en zelf-liefde, zo doet zij dit op haar eigen manier ook!

We hebben allebei onze eigen manier gevonden om uit die negatieve spiraal te stappen en echt wat te maken van het leven. Dus als ik dan over iemand een blog wil schrijven is zij het wel!

Maak kennis met Dominee!

dominee

Depressie en angst overwinnen met Blessing Manifesting

Het leuke aan Dominee en haar website Blessing Manifesting is dat zij allerlei tools heeft gecreëerd, die er ook nog eens echt ontzettend leuk uitzien, waarmee jij aan jezelf kunt werken op je weg naar groei, een positieve mindset en geluk. Met haar tools helpt ze je om jezelf te vinden en te leren om verliefd te worden op jezelf. Want als je nu in een depressie/gevoel van anxiety vastzit, zijn dit echt geweldige tools om je te helpen om die depressie en angst te overwinnen.

Ik ben zelf vaak genoeg bij psychologen geweest om me uit die negatieve gedachtespiraal te helpen. En hoewel ik absoluut niet wil claimen dat het niet werkt, was dit voor mij in ieder geval niet de juiste weg. Sterker nog, voor mij heeft het constante oprakelen van het verleden -het wat-naar-dat-je-dat-allemaal-hebt-moeten-doorstaan-zeg… goh..dat-je-nog-op-wil-staan – vaak eerder averechts gewerkt.

En waarom? Omdat je wat mij betreft bezig moet zijn met hetgeen je vandaag gaat doen om het leven er morgen nog beter uit te laten zien, in plaats van jezelf te focussen op wat er al is geweest. Achteraf begrijp ik waarom dit mij niet echt vooruit heeft geholpen. Depressie en angst overwinnen doe je niet door in het verleden te blijven hangen, maar door vooruit te kijken.

Ik zeg nu ook zeker niet dat je je therapie-sessies moet stoppen, want voor veel mensen zal het juist veel goed doen. En soms is het misschien ook echt nodig om het nare eerst allemaal weer op te rakelen voor je weer stappen vooruit kunt maken. En je therapie-momentjes combineren met een nieuwe positieve mindset kan natuurlijk ook nooit kwaad.

Depressie en angst overwinnen met de Wet van Aantrekkingskracht

Wat mij daarentegen wel echt heeft geholpen is het focussen op de dingen die ik wél in mijn leven wil aantrekken. Namelijk door het toepassen van de Wet van Aantrekkingskracht. In plaats van mezelf te herinneren aan de dingen die ik toch echt niet opnieuw wilde aantrekken. Ik doe dit onder andere door elke dag een dankbaarheids-dagboek bij te houden, door mijn affirmaties elke dag opnieuw te lezen, naar mijn vision board te kijken en door mijn wensen en doelen scherp te houden.

Maar dus ook door iedere dag proactief te zijn. En dat houdt in dat ik elke dag tenminste iets te doen, waarmee ik mijn toekomstige zelf een plezier doe. En om jezelf accountable te houden, zijn de tools van Blessing Manifesting dus perfect. Op de website kun je allerlei super leuke downloadbare/printbare tools die je hiervoor kunt gebruiken. Op deze manier blijf je on track en hou je je bewustzijn en je doelen op scherp. Ik zet de leukste even voor je op een rijtje:

Self-Love Workbook:

Breathe: Anxiety Workbook

Self-Care Planner 2020:

Self-care: Waxing Moon Guide:

Random Acts Of Kindness Cards:

random acts of kindness cards

Dus ik zou zeggen, neem een kijkje op haar website, laat je inspireren! Er staan nog veel meer leuke producten op, zoals een worksheet voor liefdesverdiet, fitness en sobriety. En los van dat je er gewoon heel erg vrolijk van wordt, is alles nog hartstikke betaalbaar ook! 🙂

Liefs

Angelica

Abraham Hicks: 3 Boek Reviews

Abraham Hicks boek review

Wie… of eigenlijk wat is Abraham Hicks?

Elke liefhebber van de Wet van Aantrekkingskracht, kan niet meer zonder de boeken en de kennis van Abraham Hicks. Abraham Hicks is de – en klinkt ontzettend zweverig.. is eigenlijk ook best – Abraham Hicks is dus de Source energy die gechanneld wordt via Esther Hicks. Ik ben helemaal niet van zweverige dingen als channelen. Het is niet zo dat ik er niet in geloof, in tegenstelling. Het is alleen iets waarvan je hebt geleerd dat het onzin is en dan voelt het ongemakkelijk om erin te geloven en er echt in mee te gaan. 🙂

De boeken van Abraham Hicks zijn geschreven door Esther en haar wijlen echtgenoot Jerry Hicks. De teksten zijn geschreven op basis van de informatie die Esther via Abraham door heeft gekregen. Deze boeken staan bomvol met antwoorden op zoveel verschillende levensvragen waar ik al zo lang mee rondliep.

En voor mij is het antwoord wat Abraham geeft op die vragen zo ontzettend logisch, dat het bij mij echt veel puzzelstukjes op z’n plek heeft gezet. Dit is dus de reden – ondanks mijn scepticisme – dat ik geen andere keuze heb, dan te accepteren dat channelen in dit geval in het geval van Esther Hicks echt geen fabeltje is. Die antwoorden zuig je echt niet zo 1, 2, 3 uit je duim.

Jerry vraagt, Abraham Hicks antwoordt

De boeken zijn als volgt ingedeeld: Jerry stelt een vraag. En Abraham geeft daar (via Esther) antwoord op. Je moet de antwoorden soms echt even voor jezelf herhalen om het goed tot je door te laten dringen. En wanneer het dan daadwerkelijk tot je doordringt en je begint met het toepassen ervan, zul je zien dat er echt magische dingen gaan gebeuren in je leven. Mits je ervoor openstaat natuurlijk.

Abraham legt uit hoe de Wet van Aantrekkingskracht precies werkt, wat het betekent om in de Vortex te zijn en hoe je geld kunt manifesteren. Alhoewel je dit laatste ook altijd kunt vertalen naar ieder ander willekeurig verlangen dat je maar hebt, want het werkt precies hetzelfde.

De wet van aantrekkingskracht is eigenlijk een theorie die zegt dat je alles zelf aantrekt in het leven. Of dat nou positief of negatief is. Waar je op focust, wordt je realiteit. In de boeken van Abraham Hicks wordt hier ontzettend uitgebreid op ingegaan. Jerry schetst in zijn vragen allerlei situaties waar je vragen over kunt hebben als het om de wet van aantrekkingskracht gaat.

Waar je op focust, wordt je realiteit. In de boeken van Abraham Hicks wordt hier ontzettend uitgebreid op ingegaan. Jerry schetst in zijn vragen allerlei situaties waar je vragen over kunt hebben als het om de wet van aantrekkingskracht gaat.

Abraham Hicks: een nieuw perspectief op de minder leuke kanten van het leven

En dat is precies wat je nodig hebt om deze kennis beter te kunnen begrijpen. De wet van aantrekkingskracht klinkt heel mooi, maar als je verder denkt kom je op vragen als: waarom bestaat ziekte? Waarom bestaat er armoede? Onderwerpen als deze kunnen je doen afhaken. Logisch ook. Want waarom mag jij wel al je wensen uit laten komen, terwijl andere mensen in de wereld middenin de ellende leven, toch? In de boeken van Abraham Hicks wordt daar goed op ingegaan en dit heeft voor mij persoonlijk veel duidelijkheid gecreeerd.

Ik zeg net trouwens wel leuk dat Abraham de Source energie is van Esther Hicks, maar wat is Source energie eigenlijk? Source energy is de energie die overal is, die door alles en iedereen stroomt. Volgens Abraham Hicks is het het fysieke en het niet-fysieke. Met het niet-fysieke wordt dan het eeuwige bewustzijn bedoeld. Source energy is waar alles van gemaakt is. Jij bent Source energiemaar je vervelende overbuurman dus ook.

We zijn allemaal met elkaar verbonden (ja, ook met die vervelende overbuurman, collega, of welk vervelend persoon dan ook), we zijn allemaal deel van dezelfde energie. Op het moment dat jij jezelf ergert een ander, betekent dit alleen dat jullie niet op dezelfde energie vibreren óf dat jij juist wat te leren hebt van deze persoon. Dit betekent vaak helemaal niet dat die ander niet okay is. Het is alleen jouw perceptie van die persoon.

Source energie brengt je naar onvoorwaardelijk geluk

Je Source energie begeleidt je in het leven en zo lang je er voor open staat, kun je dat ook duidelijk voelen. Het begeleidt je richting je mooiste momenten, maar ook richting de minder mooie momenten waarvan je kennelijk moet leren om weer verder te komen op het pad naar jouw bestemming. Source energie is hoe dan ook altijd goed. Source energie is erop uit om jou ultiem geluk te laten ervaren.

Source energie is de essentie en het is onvoorwaardelijke liefde. Het probleem is alleen dat we vaak niet bewust zijn van het bestaan van onze Source energie en hierdoor zie je dan vaak ook de essentie en de liefde niet meer. We hebben geen idee hoe we deze energie zelf richting kunnen geven en hoe we ermee in contact kunnen staan… en blijven. Source energie weet alles. Alle antwoorden zijn aanwezig in je Source.

Esther Hicks staat wel direct in contact met haar Source. En volgens haar kunnen wij dat ook leren en met haar boeken wil zij je hierbij helpen. Ik ben daar nog lang niet, maar ik merk wel dat ik me steeds meer bewust ben van de aanwezigheid van mijn Source energie.

Abraham Hicks en The Vortex

In het boek The Vortex wordt ingegaan op hoe je in alignment kunt komen en blijven. Want dat is wat de vortex is; in alignment zijn met je Source. Als je in de Vortex zit, dan ben je één met je innerlijke zelf, je voelt je dan super en je weet dat alles perfect is zoals het is. Je kent deze momenten vast wel. Het zijn die momenten dat je even weet dat alles moet zijn, zoals het is. Je voelt dan een enorme dankbaarheid voor alles wat je hebt in het leven.

Je bent in de Vortex op het moment dat je nieuwe geniale ingevingen krijgt, wanneer je verlangens opeens waarheid worden en je het gevoel hebt dat er wonderen gebeuren in je leven. Het zijn de momenten waarop je synchroniciteit ervaart met de wereld om je heen. Ik heb dat vaak met dubbele getallen, of iets waar ik eerder aan heb gedacht komt opeens op een andere onverwachte manier terug op m’n pad. Op zulke momenten weet ik dan dat ik vertrouwen moet houden en dat ik goed op weg ben.

Als je niet in de Vortex bent voel je stress, boosheid, depressie etc. Kortom: als je negatieve gevoelens ervaart, ben je niet volledig in alignment met jezelf. Maar zodra je jezelf hier bewust van bent, weet je juist door deze negatieve gevoelens, waar er werk aan de winkel is binnenin jezelf. Volgens Abraham hoor je namelijk altijd onvoorwaardelijk geluk te ervaren.

Het leven hoort geen strijd te zijn, het leven is absoluut geen straf. En op het moment dat je dit leert te begrijpen, stap je echt een nieuwe wereld binnen. Een maakbare wereld. Een wereld waar je met hele andere ogen naar gaat kijken. Dat gevoel, dat ultieme begrijpen, dat gun ik jou ook. Dat gun ik echt iedereen.

De boeken van Abraham Hicks: conclusie

De boeken van Abraham Hicks zijn echt meer dan de moeite waard om te lezen. Ik lees er bijna dagelijks uit, omdat ze helpen om elke dag bewust te blijven. Mede dankzij deze boeken merk ik dat het elke dag steeds makkelijk wordt om volgens de wet van aantrekking te leven en dat ik mezelf minder vaak buiten de Vortex bevind. Dus ik raad je zeker aan om ze te lezen. En dan hoop ik dat ook jij je Source zal vinden!

Hier de links naar de e-books, deze zijn helaas nog niet allemaal in het Nederlands verkrijgbaar:

En de links naar de paperbacks:

Veel leesplezier en laat me weten wat je ervan vond!

Liefs

Angelica

Rhonda Byrne – The Secret Boek Review: commercieel maar perfect voor de LOA-beginner!

The secret affirmatie

Het boek The Secret heeft toch een speciaal plekje in mijn hart

In de afgelopen jaren heb ik heel wat boeken verslonden omtrent spiritualiteit, de wet van aantrekkingskracht, yoga en religie. En een aantal van deze boeken hebben echt een verandering teweeg gebracht in mijn denken en de manier waarop ik vandaag de dag in het leven sta.

Om jou ook weer vooruit te helpen, wil ik deze boeken graag met jou delen en laten weten wat ik ervan vond. Vandaag begin ik dan ook gelijk met het eerste boek waar het voor mij allemaal mee begonnen is. Dus bij deze mijn: Rhonda Byrne – The Secret boek review.

Je kunt het boek hier kopen:

‘The Secret’ in het kort

In het boek The Secret wordt eigenlijk in Jip en Janneke-taal uitgelegd hoe de wet van aantrekkingskracht (gedeeltelijk) werkt. Volgens The Secret trek je aan wat je denkt. Dus like trekt like aan en dislike trekt ook  weer dislike aan. In dit boek wordt best veel aandacht besteedt aan wat je vooral op materieel gebied voor jezelf kunt manifesteren. Je kunt een miljoen manifesteren, een nieuwe auto, het perfecte huis, de ideale partner. Als je je gedachten er maar op focust… en er ook daadwerkelijk in gelooft dat deze manifestatie voor jou bestemd is.

Hoewel dit boek erg commercieel is, is het voor mij wel een echte eye-opener geweest. Ik had nog nooit eerder gehoord van een concept als de Law of Attraction, had er zelfs nog nooit bij stil gestaan dat mijn eigen gedachten, misschien wel (wederom gedeeltelijk) de reden kunnen zijn, waarom ik bepaalde dingen en situaties heb aangetrokken in mijn leven. Het was voor het eerst dat ik nadacht over de optie dat het leven wel eens niet zo willekeurig zou kunnen zijn als ik altijd heb gedacht. Voor mij is dit boek daarom de eerste ommekeer geweest in mijn mindset. En vanaf dit boek ben ik verder gaan zoeken naar wat deze wet van aantrekkingskracht nou precies inhoudt. Daarom vind ik wel dat een The Secret boek review een plekje heeft verdiend op mijn blog over de wet van aantrekking.

The Secret Boek Review: Wat ik minder vond aan het boek The Secret

Met de jaren ben ik er wel achter gekomen dat het boek The Secret best wel zwart/wit is en dat het wel echt wat gecompliceerder is dan in dit boek wordt omschreven. Een veel gehoord commentaar van mensen is dan ook dat The Secret zegt dat als je ziek bent, je dat zelf hebt aangetrokken. Ik geloof wel dat we ziekte inderdaad ook manifesteren. Maar dat zit wat mij betreft wel een stuk gecompliceerder in elkaar dan dat dit alleen je eigen schuld zou zijn en dat dit ook door het verzetten van je gedachten zo even 1, 2, 3 te genezen valt. De wet van aantrekking vergt studie en het gaat met vallen en opstaan.

Het is voor mij een nieuwe mindset, een nieuwe levensstijl, waar je aan moet wennen. Dus als je al ziek bent en je leert pas net over de wet van aantrekking, is jezelf beter wensen niet voldoende. De wet van aantrekking draait namelijk voor een groot deel om het beperkende gedachtepatroon in jezelf. En dat heb je opgebouwd sinds je kindertijd. Die beperkende gedachten zitten nu eenmaal in je hoofd en het heeft tijd en training nodig om ze eruit te krijgen.

De Wet van Aantrekkingskracht is voor mij zeker een bestaande wet, die ook werkt als je weet hoe deze precies in elkaar steekt. Maar zelfs met het weten, is leven naar de filosofie van de Wet van Aantrekkingskracht iets waar je echt op moet oefenen. En zelfs na jaren, is en zal het elke dag opnieuw een uitdaging blijven om hiernaar te leven. Je moet jezelf elke dag bewust zijn. En de realiteit leert dat dat nu eenmaal niet altijd zo werkt in de sleur van alledag 🙂 Voor mij is dat juist ook het mooie eraan; dat er ook uitdaging in zit om je leven steeds weer naar een hoger level en een hoger bewustzijn te tillen.

Later heb ik geleerd dat er ook wat aspecten ontbreken. Eén van de belangrijkste aspecten is: delen. Delen met anderen is misschien nog wel belangrijker in het aantrekken van je grootste verlangens dan het jezelf alleen focussen op hetgeen wat jij alleen voor jezelf wilt. We zijn hier met z’n allen en dit betekent ook dat wanneer jij iets hebt om te delen, je dit ook hoort te doen. Alles is energie en alles staat met elkaar in verbinding. We zijn hier niet om te ontvangen voor het ego alleen.

In het boek mis ik ook het stuk aan zelfreflectie. Dit is een ander belangrijk punt wil je de wet van aantrekkingskracht laten slagen. Het constante met jezelf bezig zijn en aan jezelf werken. Bij jezelf nagaan wat je daadwerkelijke intenties zijn. Wens je iets alleen om er zelf beter van te worden? Of is je intentie zuiver naar de wereld om je heen? De ‘echte’ wet van aantrekkingskracht heeft alles te maken met het opzoeken van je diepste zelf, het vinden van je doel en wat daarbij hoort trek je aan. Het is een levenslang proces om mee aan de slag te gaan. Wel super tof en interessant ook!

In The Secret mis ik ook het feit dat een leven zonder ‘negatieve’ uitdagingen helemaal niet echt een leven is. Groei is één van de mooiste dingen om mee te mogen maken binnenin jezelf. Het is de essentie van ons bestaan, de reden waarom we hier zijn; het constante opnieuw boven jezelf uitstijgen. En zonder moeilijke, uitdagende, confronterende, pijnlijke situaties groeien we niet. Tegenover elke manifestatie (beloning) staat net zo goed een uitdaging die je eerst met jezelf aan hoort te gaan. Je kunt die uitdaging als negatief beschouwen, maar groei betekent ook inzien dat uitdagingen op je pad zijn gekomen om van te leren. Speciaal voor jou. Zodat jij weer een stapje verder komt in je proces.

Negatieve emoties en moeilijke situaties horen er echt bij. Die heb je nodig. Je moet alleen leren om ze als positief te zien en er dus een ander stempel op te plakken. En je moeten leren om van je leven te houden, ongeacht de situatie waar je op ieder moment inzit. Alleen als je dan positief kunt blijven en je hoofd hoog kunt houden, kom je dichterbij het manifesteren van je verlangens en bij het ervaren van ultiem geluk. De wet van aantrekkingskracht werkt echt alleen als je nu al gelukkig kunt zijn met het leven zoals het vandaag de dag is! Dat klinkt heel paradoxaal, maar het is waar. 🙂

The Secret boek review

Het boek The Secret: zeker  een aanrader voor jou als beginner, maar neem het nog wel met een korreltje zout…

Conclusie: Rhonda Byrne – The Secret boek review

Dus al met al is mijn eindconclusie dat ik dit boek zéker aanraad aan de beginner die wil leren over de wet van aantrekkingskracht. Maar hou daarbij wel in gedachten dat het om een hele commerciele kijk op deze wet gaat en er nog een hele wereld achter zit, die je net zo goed moet leren begrijpen. Het opvolgen van alleen The Secret werkt voor eventjes, tot je in de eerste teleurstelling valt. Er ontbreken gewoon nog te veel handvatten en er ontbreekt nog te veel kennis, om het op de lange termijn te kunnen laten werken.

Dus lees het, doe er je voordeel mee, maar zie het vooral als een simpel uitgelegde eerste kennismaking voordat je je kennis verder uitdiept. En raak dan ook zeker niet ontmoedigd als het op basis van alleen The Secret dus niet lukt! Zoek verder! Dat is mijn advies. 🙂

Alvast veel leesplezier gewenst!

Liefs,

Angelica

De beste Wet van Aantrekkingskracht Planners voor 2020

Wet van aantrekkingskracht planner

De Wet van Aantrekkingskracht, wat is dat ook alweer?

In een eerdere post heb ik al geschreven over de Law of Attraction (de wet van aantrekkingskracht) en de redenen waarom ik hooked ben! De Wet van Aantrekkingskracht werkt 100%, maar je moet er wel wat voor doen. 🙂 En dan heb ik het met name over het hooghouden van je bewustzijn. Van je positieve denken. Zorgen dat je focus houdt op je doel en het blijven omkeren van je negatieve gedachten naar positieve gedachten. Een super handige tool hierbij is een Law of Attraction planner. Hierin kun je al je verlangens, doelen, gedachten en vision boards bijhouden. Ideaal! Maar wat is de Law of attraction ook alweer en welke Law of Attraction planner is het beste? Lees hier meer!

Even ter verfrissing van je geheugen.. of als je nog geen kennis hebt gemaakt met de wet van aantrekkingskracht; een korte introductie.

Een universele wet

De wet van aantrekkingskracht is een universele wet. De theorie achter deze wet is de gedachte dat we onze eigen realiteit (kunnen) creeren. Volgens deze wet trekken we de dingen aan die we willen, maar ook de dingen die we juist niet willen. Je trekt alles aan door middel van je gedachten en gevoelens. Wanneer je denkt aan positieve verlangens, kun je deze manifesteren. Maar wanneer de negatieve gedachten de overhand nemen, worden deze gedachten op den duur ook waarheid. Bang voor meer hoge rekeningen? Dan worden deze rekeningen op bestelling bij je afgeleverd! Wil je gewicht verliezen, maar denk je vooral aan het gewicht wat er maar bij blijft komen, dat je geen ritme in het sporten kunt vinden, dat dieten te zwaar is voor je en dat je bij elke blik in de spiegel tegen jezelf zegt dat je jezelf niet mooi genoeg vindt? Dan trek je hier juist meer van aan.

Gelukkig geldt omgekeerd hetzelfde! Verwacht je dat er een hoog geldbedrag bijgeschreven zal worden op je bankrekening uit onverwachte hoek? Dan zul je dit ook manifesteren. Kun je jezelf tijdens het kijken in de spiegel focussen op wat je mooi vindt aan jezelf? En zie je jezelf al voor je met het gewicht dat je voor ogen hebt? Dan is dit onderweg om zich te manifesteren als je nieuwe realiteit.

Een positieve mindset is life!

Wanneer we er beperkende overtuigingen op nahouden, trekken we ook beperking aan. Dit is precies de reden waarom het zo belangrijk is om er een positieve mindset op na te houden, zonder limiterende gedachten. Om hier bewust elke dag mee bezig te zijn, zodat de beperkende gedachten op den duur verdwijnen (en daarmee de bijbehorende manifestaties) en de positieve gedachten met je nieuwe geloofsovertuigingen een vast plekje krijgen in je geest en hiermee ook de realiteit creeren die je voor ogen hebt.

Alles is mogelijk, the sky is the limit! Maar wat ik zelf weet uit ervaring is dat je in het dagelijks leven zo snel vervalt in je oude gedachtenpatroon, dat je weer helemaal opgaat in wat je denkt dat de ‘realiteit’ is. Dat je niet meer op de juiste frequentie zit en eigenlijk vergeet dat de wet van aantrekking bestaat. Daarom ben ik op zoek gegaan naar tools die je daarbij kunnen helpen. Zodat het een stuk makkelijker voor je wordt om elke dag bewust te blijven en om in alignment te blijven met je source energie.

Wet van Aantrekkingskracht Planners!

En ik ben op iets super leuks uitgekomen. Iets waarmee je op een speelse, vrolijke manier aan de slag kunt gaan met je dagelijkse/maandelijkse/jaarlijkse doelen, iets om je affirmaties in bij te houden, om je progressie te monitoren, om synchroniciteit in bij te houden, iets dat je helpt om je doelen concreet te maken en daar vervolgens ook elke dag bewust mee aan de slag kunt gaan, namelijk: de Wet van Aantrekkingskracht planners! Blijkbaar zijn er nogal wat op de markt. Wist ik niet. Ik wist niet eens dat zoiets bestond, maar hoe tof…!! Alleen wat kun je nu met welke planner en welke past het beste bij jou?

Speciaal voor jou (en stiekem eigenlijk ook heel erg voor mezelf) heb ik de leukste bij elkaar gezocht! En ik heb ook een aantal verschillende soorten naast elkaar gezet, zodat je zelf kunt kijken wat jij zelf precies nodig hebt om een positieve mindset te behouden en in alignment te blijven. Dagelijks even wat tijd vrijmaken voor een stukje bewustzijn is gewoon echt super belangrijk als je de wet van aantrekkingskracht wil laten slagen. Dan is zo’n planner een goede stok achter de deur!

 1. Law of Attraction Life Planner – Weekly & Monthly Planner

Met deze 100% eco-vriendelijke planner kun je alle kanten op. Hij bevat een opbouwbaar vision board, om in één oogopslag je focus te kunnen leggen op al je verlangens en deze dagelijks te kunnen visualiseren. De planner bevat een gratitude journal, gewoontetrackers, to-do lijstjes, een wekelijkse en maandelijkse planner, mind maps, reflectiepagina’s, feel-good lijstjes en affirmaties. Kortom; alle self-awareness tools verpakt in één planner! Deze planner is ook geschikt voor vegans, want het is gemaakt van diervriendelijk PU leer en FSC gecertificeerd papier. De planner is niet gedateerd, dus je kunt beginnen wanneer je wil! En nog een ander leuk detail: als je gebruik maakt van hitte-gevoelige pennen, kun je planner later weer opnieuw gebruiken. 🙂 Deze Law of Attraction planner is verkrijgbaar in de kleuren zwart en rose.

Koop je Law of Attraction Life Planner hier!

2. Law of Attraction Daily Planner

Deze dagelijkse planner heeft veel overeenkomst met de wekelijkse/maandelijkse planner die ik hierboven heb genoemd. Ze hebben hetzelfde design en dezelfde tools waarmee je jezelf kunt toewerken naar de beste versie van je zelf, zoals; het opvouwbare vision board, de avond- en ochtendvragen, mind maps, reflectiepagina’s, het gratitude journaal, de to-do lijstjes en nog meer. Het verschil zit hem met name in grootte van planner. Dit A5-formaat is kleiner dan het B5-formaat van de wekelijkse/maandelijkse planner en dus wellicht makkelijker voor onderweg! De planner is 100% eco-vriendelijk en geschikt vegans. De Law of Attraction planner heeft een kalender voor 2019, 2020, 2012 en 2022 en is niet gedateerd. Kortom; de ideale Law of Attraction planner om je geest een reset te geven en aan dagelijkse planning en reflectie te kunnen doen. Verkrijgbaar in de kleuren rose en turquoise.

Koop deze Law of Attraction Daily Planner hier!

3. Law of Attraction Goal Planner

Met deze Law of Attraction planner word je meester in de Law of Attraction. En dat binnen 30 dagen. Er is ruimte voor dagelijkse planning en reflectie, het stellen van doelen en prioriteiten en mind mapping. Verder bevat deze Law of Attraction planner een 8-stappen plan, een vision board en ruimte om je ideeen uit te werken. Deze planner schijnt goed te werken, omdat je volgens de NASA je onbewustzijn binnen 30 dagen kunt herprogrammeren. Dit betekent ook dat als je een dag overslaat, je opnieuw kunt beginnen. Deze Law of Attraction planner is dus de ideale houvast als je echt blijvende veranderingen wil zien. In tegenstelling tot andere motivational journals kun je hiermee echt bijhouden waar je staat in het proces. Het brengt inzage in wat er nu precies omgaat in je hoofd en helpt je uit je negatieve gedachtenpatroon te stappen. Ook leuk om de planner als hij eenmaal gevuld is te bewaren om later op terug te kijken!

Koop de Law of Attraction Goal Planner hier!

4. The Five Minute Journal

Zijn urenlange schrijfsessies niet aan jou besteed of heb je eigenlijk helemaal geen tijd om een planner bij te houden? Met deze planner kun je je happiness-gevoel een boost geven door slechts 5 minuutjes van je dag te investeren. Je houdt dagelijks kort je prioriteiten voor die dag bij en je houdt je bewustzijn hoog door middel van de dagelijkse affirmaties en quotes. En voor het einde van de dag is er de ‘end of day reflection’. Naar mijn idee zijn de andere Law of Attraction planners super leuk, maar je hebt echt niet meer dan 5 minuten per dag nodig om je consciousness en alignment op peil te houden. Het bewust creeeren van een aantal positieve gedachten per dag, stelt je al in de op de juiste frequentie. De planner kun je 6 maanden lang gebruiken.

Koop de 5 Minute Journal hier!

5. The 555 Manifesting Challenge

Een andere leuke planner is de 555 manifesting challenge. Deze planner maakt gebruik van een andere strategie en maakt ook gebruik van de Law of Attraction/New Thought. Het is de bedoeling dat je kiest wat je binnen 5 dagen wil manifesteren door elke dag 55x dezelfde affirmatie in deze journal te schrijven. En dit herhaal je dan 5 dagen. Het klinkt een beetje als strafwerk, maar eigenlijk is het natuurlijk super logisch dat deze tactiek werkt. Door de gedachte te herhalen door hem constant op te schrijven, programmeer je de nieuwe gedachte in je geest en dus wordt dat uiteindelijk je waarheid. Eigenlijk zou je dit werkboek er standaard naast moeten houden bij de andere planner die je kiest om de Wet van Aantrekkingskracht nog meer kracht bij te zetten. Want waar je op focust, trek je aan! Dus focus, focus, focus…

Dit leuke boekje heeft 150 pagina’s om vol te schrijven en gaat dus 11 rondes van 5-dagen manifestaties mee!

Koop de 555 Manifesting Challenge hier!

6. Tools4wisdom planner

En de laatste planner waar ik heel erg enthousiast over ben; de Tools4wisdom planner. De belofte is dat deze planner je zelfs gemotiveerd weet te houden, wanneer het leven even tegenzit. En als iets belangrijk is om je op het pad van alignment te houden, dan is het wel het hoog houden van je spirit wanneer het allemaal wat lastiger gaat. En dit is tegelijk ook het moeilijkst en waar het zo vaak misgaat met de Wet van Aantrekkingskracht. Deze planner verplaatst je focus van reactief naar pro-actief. Je gaat aan de slag met het opbreken van je doelen van groot naar klein. Van jaarlijkse doelen, naar maandelijkse doelen, naar dagelijkse doelen, zodat je uiteindelijk behapbare micro-stappen af te leggen hebt. Dit maakt dan ook gelijk dat je doelen niet te groot lijken, omdat je niet opeens van niets naar alles gaat. En hierdoor kun je makkelijker je geloof behouden dat het doel/manifestatie haalbaar is. Je doet het echt stap voor stap.

Wat mij het meest aanspreekt aan deze planner is de shift van reactief naar pro-actief. Want wanneer je pro-actief word, leer je gelijk dat het leven je niet overkomt, maar dat je er juist heel veel controle over hebt. Je leert om hier dan elke dag mee bezig te zijn en stap voor stap toe te werken naar de gewenste uitkomst. Dit is voor mij ook de manier geweest om uit de depressie/anxiety te stappen. Ik was altijd zo overweldigd door doelen dat ze bij voorbaat niet haalbaar leken. En ik had de overtuiging dat het leven nu eenmaal komt zoals het komt, heel random. Uiteindelijk heb ik besloten om elke dag iets te ondernemen waar mijn toekomstige zelf me over 5 jaar dankbaar voor zou zijn. Dat waren soms de kleinste dingen; die dag gezond koken voor mezelf, schoonmaken, die ene brief versturen, mezelf inschrijven voor een cursus, een hoofdstuk studeren. En die instelling heeft uiteindelijk geresulteerd in de manifestatie van mijn grootste verlangens.

Koop de Tools4Wisdom planner hier!

Ik hoop dat ik je vooruit heb weten te helpen in je zoektocht naar de ideale Wet van Aantrekkingskracht planner. Welke is jouw favoriet? Laat het weten in de comments hieronder. 🙂

Liefs,

Angie

Synchroniciteit: wanneer toeval geen toeval meer kan zijn!

Synchronicity

Een opeenstapeling van toevalligheden op je weg?

Heb jij ook vaak van die momenten waarop er iets gebeurt, wat eigenlijk te toevallig is om gewoon toevallig te zijn? En heb jij dan ook dat dit vaak niet één keer gebeurt, maar dat het een opeenstapeling van ‘toevalligheden’ is? Dit overkomt mij namelijk echt zo vaak. Soms heb ik het gevoel dat ik in een lange puzzel leef, waarvan ik steeds weer een stukje meer van de oplossing krijg, terwijl het wel allemaal met elkaar te maken heeft. Namelijk met mijn leven, met mijn weg. Je bent niet de enige die dit zo sterk voelt en je bent ook niet gek aan het worden. Er is zelfs een woord voor en dat is ‘synchroniciteit’. Ik zie synchroniciteit altijd maar een beetje als een soort knipoog van het Universum of van je Inner Source om je te laten weten dat je op het juiste pad zit of om je te begeleiden in de goede richting.

Synchronicity is an ever present reality for those who have eyes to see.
~ Carl Jung ~

Mijn leven lijkt echt op een aaneenschakelijk van synchroniciteiten te zijn. Een vriendin zegt vaak dat mijn leven net een onopgelost mysterie lijkt te zijn, wat ik langzaam aan het oplossen ben. En zo voelt het voor mij ook echt. Ik ben ook altijd zo benieuwd wat voor signalen mijn pad nu weer zullen kruisen. 😊 Even een kleine greep uit de ‘toevalligheden’ die ik heb meegemaakt:

 • Mijn allereerste vriendje en mijn man delen dezelfde verjaardag.
 • Ik ben er op de verjaardag van mijn opa (die niet meer onder ons is helaas) achtergekomen dat ik zwanger was. De datum waarop ik uitgerekend was: de verjaardag van mijn vader!
 • Ik ben op vrijdag de 13e geboren en mijn langverwachte kinderwens is uitgekomen in het jaar dat ik ook op vrijdag de 13e jarig was.
 • Een aantal jaren geleden zat ik in een hele nare, foute relatie waar ik voor mijn gevoel niet uit wist te komen. We stonden op het punt om aan kinderen te beginnen en ik moest destijds eerst een bloedtest afnemen. De arts heeft in beide armen bloed proberen te prikken, maar er kwam geen druppel uit. Op de terugweg in de auto was de ondergaande zon op dat moment zo mooi en magisch, zo heb ik het zelfden gezien. Een aantal dagen later heb ik de relatie verbroken en dat is de beste keuze geweest die ik ooit gemaakt heb.
 • Geldbedragen die op het juiste moment binnenkomen, die overduidelijk een belangrijke bestemming hebben.
 • Mijn man en ik hebben een tijdje in het buitenland gewoond. Daar hebben we een heel leuk stel ontmoet, waar we goed bevriend mee zijn geraakt. In de dagen voor ons vertrek, wilden we ontzettend graag met elkaar afspreken om afscheid te nemen, maar we waren allemaal zo druk, dat we geen tijd in onze agenda’s konden vinden om elkaar nog te zien. Een uur nadat we in een app-gesprek hadden besloten dat het helaas niet ging lukken, zijn we ze tegen het lijf gelopen, middenin een grote stad, terwijl we al op weg naar huis waren kwamen zij net de binnenstad in gewandeld. Zij, die niet in het centrum van de stad wonen en daar ook nauwelijks kwamen, waren daar nu bij ‘toeval’ opeens wel.
 • Voordat we naar het buitenland zijn verhuisd kwamen er steeds beelden in me op van die plek. Ik was er eerder geweest. Maar de beelden kwamen zo ontzettend vaak in me op, al lang voor ik wist dat we naar het buitenland zouden gaan verhuizen.
 • Wanneer er iets speciaals speelt in mijn leven, zie ik vaak dezelfde getallen. In de weken voor de geboorte van mijn dochtertje zag ik het getal 17 overal. Ik weet nog steeds niet wat daar de exacte betekenis van was, al denk ik achteraf dat het gewoon een teken was dat het goed zou komen.

Dit zijn vooral wat recentere voorbeelden die nu zo even snel in me op kwamen en nog vers in het geheugen zitten, maar de lijst is echt eindeloos.

This is called synchronicity – a state in which you almost feel as if you are in a collaborative agreement with fate.
~ Wayne Dyer ~

Carl Jung heeft de definitie synchroniciteit bedacht

Psychiater en psycholoog Carl Jung kende dit fenomeen ook en heeft het synchroniciteit genoemd in 1930. Hij heeft het begrip ingevoerd toen hij na het bestuderen van onbewuste psychologische processen vaststelde dat het causaliteitsbeginsel ontoereikend was om bepaalde merkwaardige verschijnselen te verklaren. Hij vond vaak merkwaardige parallellen in de dromen, ziektebeelden en ervaringen van zijn patiënten. Jung geloofde dat synchroniciteiten diepe psychologische processen spiegelen, boodschappen doorgeven en onze levens betekenis en richting geven.

Synchroniciteit betekent gelijktijdigheid, dus wanneer twee of meer gebeurtenissen zich ongeveer tegelijkertijd voordoen op een manier dat het voor de persoon die het ervaart een zinvol verband is, zonder dat het als causaal wordt ervaren. Je ervaart het als meer dan slechts toeval, omdat de twee gebeurtenissen voor jouw gevoel niets met elkaar te maken hebben. Het zijn kleine wonderen die wijzen naar het bestaan van grotere. Het zijn ‘stepping stones’ die lot . Soms openen ze nieuwe deuren en soms zijn ze er juist als les, bijvoorbeeld om aan te geven dat iets juist niet werkt (bijv. ).


The intelliect has little to do on the road to discovery. There comes a leap in consciousness, call it intuition or what you will, the solution comes to you and you don’t know how or why. – Albert Einstein

Hoe herken je synchroniciteit?

We worden vaak geleid door ons overtuigingen, geloof, familie, cultuur en andere externe factoren. We volgen de hieruit voortkomende verwachtingen en verplichtingen vaak liever op dan dat we onszelf openstellen voor tekens die we krijgen van ons hogere zelf. Laat staan dat we ze opvolgen. Misschien ontvang je teken na teken, maar ben je zo afgeleid, dat je ze niet ziet en ze je dus onmogelijk verder kunnen helpen naar een meer betekenisvol leven. Maar wanneer je ze dan wél toelaat, begeef je jezelf ook echt op een magisch pad en kom je ze overal tegen. Dus hoe zorg je ervoor dat je ze wel herkent?

Synchroniciteit informeert je door intuïtie en emotie. Je ziet bijvoorbeeld een persoon die je aan iemand anders doet denken. Je komt een dier tegen tijdens je wandeling dat bijzonder voor je is. Je hoort een bepaalde quote steeds terugkomen. Dezelfde getallen keren steeds terug. Je hoort hetzelfde liedje steeds. Je ziet dezelfde kleur of afbeelding steeds weer. Je denkt ergens aan, wat vervolgens ook daadwerkelijk gebeurt. Op het juiste moment op de juiste plek zijn. Dingen uit je dromen in het echte leven tegenkomen. Mensen horen praten over een onderwerp wat op dat moment heel erg belangrijk voor je is. De juiste persoon op het juiste moment ontmoeten. Steeds dezelfde tijd op de klok zien. Overeenkomende geboortedata van vrienden, partners en familie, etc.

Maak je dit soort toevalligheden mee? Luister dan, schenk er aandacht aan en volg de tekens die kunnen leiden naar meer. Want een pad dat is verbonden aan synchroniciteit heeft het hogere potentieel om onszelf, lichaam, geest en hart vooruit te helpen.

Een open en relaxte geest is belangrijk om synchroniciteit te kunnen ervaren. Het is makkelijk om tekens te forceren die eigenlijk niet relevant zijn. Dus let goed op welke tekens wél relevant zijn om op te volgen.

Vergeet ook niet dat in onze uitdagingen ook synchroniciteit te vinden is. Ook uitdagingen zijn op je pad gekomen met een reden en zijn onderdeel van deze synchroniciteit. Dus let op de tekens die je hierover krijgt, zodat je de situatie kunt accepteren voor wat het is en je de tekens vervolgens positief kunt inzetten, zodat ze je door deze uitdaging heen kunnen begeleiden.

Stel jezelf open met deze tips:

Een aantal tips om jezelf open te stellen om tekens te kunnen ontvangen:

 1. Mediteer
 2. Een heldere geest helpt, zorg dat je niet afgeleid bent door gedachten, zorgen en twijfels
 3. Stel een vraag over je leven en let vervolgens op waar je aandacht naartoe getrokken wordt
 4. Volg de signalen op die je krijgt, ze zullen leiden naar het volgende
 5. Let op welke tekens je in je dromen te zien krijgt
 6. Gebruik orakel of tarotkaarten
 7. Laat het universum weten dat je openstaat voor deze signalen
 8. Hou een synchroniciteitsdagboek bij waarin je de tekens opschrijft + wat je denkt dat ze betekenen. Na een tijdje zie je patronen
 9. Luister naar je lichaam
 10. Heb vertrouwen
 11. Gebruik affirmaties of gebeden
 12. En vooral: geef niet op!

De wet van aantrekking en synchroniciteit

Maar hoe staat de wet van aantrekking nu in verband met synchroniciteit? Als je de wet van aantrekkingskracht toepast op je leven, probeer je te manifesteren waar je op focust. Wanneer je manifestatie dan realiteit wordt, is dit ook synchroniciteit. Maar synchroniciteit helpt je vooral om vertrouwen te houden in je manifestatie. Tijdens het toepassen van de wet van aantrekking kom je synchroniciteit vooral tegen wanneer je je focus al hebt gelegd op een verlangen. Je verlangen wordt meestal niet direct gemanifesteerd, maar wat er in de tussentijd al wel gebeurt zijn allemaal kleine dingen die je alvast laten weten: hey, hou vol! Je hebt je bestelling gedaan en je manifestatie is onderweg!

Welke synchroniciteiten zijn er op jouw pad gekomen? Laat het me hieronder weten in de comments!

Liefs

Angelica